کاهش استرس با رژیم غذایی
کاهش استرس با رژیم غذایی

برای کاهش اضطراب و نگرانی از مبتلا شدن به بیماری، استفاده از رژیم‌های غذایی مناسب یکی از مهمترین راهکارهای پیشنهاد شده توسط متخصصان است.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، در شرایط کنونی که همه استرس شیوع بیماری کرونا خیلی‌ها را درگیر خودش کرده، راهکارهای کاهش این اضطراب و نگرانی هم بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، راهکارهایی که برخی از آنها روانی و برخی هم مربوط به رژیم غذایی هستند.

به نظر می‌رسد با افزایش نگرانی‌ها از شیوع بیماری، رژیم‌های غذایی افراد هم دچار تغییراتی می‌شود که شاید استرس و اضطراب آنها را بیشتر کند در حالیکه چندان توجهی به این مسئله ندارند؛ این در حالی است که اگر سلامت جسم مورد توجه قرار نگیرد، سلامت روح و روان هم تامین نمی‌شود.

برای این منظور رژیم‌های غذایی متنوع مورد توجه متخصصان تغذیه قرار گرفته و توصیه اکید آنها، تنوع در غذاهایی است که مصرف می‌کنیم، به عبارتی شیوع یک بیماری نباید مانع از آن شود که غذاها محدود شوند بلکه باید گوناگونی در مصرف مواد غذایی را حفظ و حتی تقویت کرد.

میوه‌ و سبزیجات زیادی مصرف کنید

علم ثابت کرده در بدن انسان باکتری‌های مفید فراوانی زندگی می‌کنند که کار اصلی آنها هضم غذا و تنظیم سوخت و ساز بدن است، حالا اگر به گونه‌ای غذا بخوریم که این باکتری‌ها هم تغذیه مناسبی نداشته باشند، در نهایت خودمان ضرر خواهیم کرد.

Image result for میوه و سبزی تازه

یکی از مهمترین موادی که باید مصرف شود تا باکتری‌های مفید بدن به خصوص در روده بزرگ زنده بمانند و به فعالیت‌شان ادامه دهند، فیبر است؛ این ماده به وفور در سبزیجات و انواع میوه‌ها وجود دارد و با اینکه توسط بدن مورد استفاده قرار نمی‌گیرد اما تخمیر آن در روده بزرگ به نفع باکتری‌هایی است که کار آنها، تولید مواد شیمیایی و اسیدهای مورد نیاز بدن است. پس با این حساب، مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه، بدن را در مقابل آسیب‌های احتمالی حفظ می‌کند و در عین حال چون نیاز ضروری انسان را تامین کرده، در کاهش اضطراب و نگرانی هم موثر است چرا که کارکرد صحیح بدن، لااقل بخشی از نگرانی‌ها را در خصوص ابتلا به بیماری‌ها کاهش می‌دهد.

فعلا مصرف زیاد قند را کنار بگذارید

بعضی افراد به محض وارد شدن استرس یا احساس نگرانی، یک نوشابه سرد می‌خورند یا به سراغ بستنی، شکلات و خوراکی‌هایی از این دست می‌روند، شاید از نظر روانی این مواد کمی استرس آنها را کاهش دهند ولی حقیقت چیز دیگری است.

Image result for مواد قندی

دانشمندان معتقدند زمانی که بدن انسان مقدار زیادی قند دریافت می‌کند، برای جذب گلوکز اضافی و تنظیم قند خون، مجبور می‌شود انسولین بیشتری آزاد کند و این بالا و پایین رفتن قند و میزان انسولین، در نهایت موجب از دست رفتن تمرکز و خستگی شود و بدتر اینکه توانایی بدن را در مقابله با اضطراب و نگرانی کاهش می‌دهد.

پس بهتر است فعلا مصرف قند و خوراکی‌های خیلی شیرین را کنار بگذارید.

گرسنگی کشیدن راه مقابله با نگرانی نیست

بسیاری از افراد وقتی با موقعیت‌های تنش‌زا مواجه می‌شوند یا نگرانی و استرس به آنها هجوم می‌آورد، اشتهایشان را از دست می‌دهند یا به خودشان اینگونه القاء می‌کنند که حالا وقت خوردن نیست؛ اشتباه دقیقا همینجاست!

زمان که فرد گرسنه می‌شود در حقیقت میزان قند خون در بدنش کاهش یافته و به همین تناسب، هورمون‌هایی نظیر کورتیزول و آدرنالین (هورمون‌های جنگ و گریز) افزایش پیدا کرده‌اند، البته همین مواد هستند که فرد گرسنه را بداخلاق‌ جلوه می‌دهند.

Image result for گرسنگی

حالا در این شرایط وقتی که شرایط ایجاد تنش در جامعه مهیاست، گرسنگی کشیدن که خودش عامل دیگری برای تنش روحی و روانی است نباید به عنوان یکی از اسباب افزایش استرس توسط خودمان فراهم شود.

خوردن میان وعده‌های منظم و مغذی، راهکاری برای کاهش سطح هورمون‌های جنگ و گریز و خشم و در نتیجه آرامش درونی و کاهش اضطراب محسوب می‌شود.

  • نویسنده : زهرا زنگنه