اجرای ۶۰ کیلومتر شبکه آب و فاضلاب در قم/ ضرورت کاهش سرانه مصرف آب در قم
اجرای ۶۰ کیلومتر شبکه آب و فاضلاب در قم/ ضرورت کاهش سرانه مصرف آب در قم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: تصفیه خانه شماره دو استان افتتاح و 60 کیلومتر شبکه آب و فاضلاب اجرا شد.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، علی‌جان صادق‌پور ظهر امروز در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قم که همزمان با هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق در تالار آب شرکت آب و فاضلاب استان برگزار شد گفت:اشاره به یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب روستایی و شهری و کل فعالیت های مربوط به آب و فاضلاب شهرها و روستاها که قبلا در دو شرکت صورت می گرفت از این پس در یک شرکت به طور همزمان صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به مشکلات در حوزه آبی گفت: در روزهای اخیر توانستیم با استفاده از ظرفیت شهر مشکل را حل کنیم و با این ادغام مجتمع های روستایی در بخش های استان فعال شدند و خدمات بیشتر با زمان کمترارائه کنیم.

وی با بیان اینکه با این یکپارچگی ۲۱۰ هزار مشترک فاضلاب شهری و ۵۴۰ هزار واحد انشعاب آب خانگی و غیرخانگی در سطح استان داریم گفت: ۷۵۰ هزار اشتراک آب در سطح استان مدیریت می شود و کل جمعیت استان تحت پوشش آب هستند و اشتراک آب هم حدود ۴۰ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد.

صادق پور با بیان اینکه ۵۰ درصد شبکه فاضلاب شهر اجرا نشده که در برنامه بوده و به مرور اجرا خواهد شد واهداف خود را به طور کامل محقق کند و خدمات خوب و گسترده ای به مردم ارائه کند.

وی گفت: در بحث کرونا هم به نوعی دومین دستگاه درگیر با این موضوع بودیم و باید ما خدمات ارائه می کردیم تا همکاران مرکز بهداشت به موفقیت دست پیدا کنند و در اوج این بیماری خدمات نه تنها منقطع نشد بلکه از نظر کمی و کیفی ارتقا یافت و ۱۰ درصد افزایش مصرف داشتیم و در بحث کلرزنی باید ۰٫۸ پی پی ام کلر تزریق می کردیم که در حالت عادی بین ۰٫۲ تا ۰٫۸ است تا شاخص های بهداشتی محقق شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به تورم کشور و افزایش هزینه ها در دوران کرونا گفت و از طرف دیگر در این روزها کاهش درامد هم داشتیم اما با دستور وزیر با مشترکین مدارا کرده و برای وصول مطالبات اقدامی صورت نگیرد و تا حدود یک ماه هم قبض چاپ نشد و این مساله فشار زیادی به ما وارد کرد و سال گذشته پروژه های زیادی در استان اجرا شد گفت: تصفیه خانه شماره دو استان افتتاح و ۶۰ کیلومتر شبکه آب و فاضلاب اجرا شد؛ بیش از ۹ حلقه چاه حفاری و وارد مدار شد و با برنامه ای که در حوزه افزایش تاب آوری تاسیسات آبی داشتیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اهمیت صرفه جویی در مصرف آب اظهار کرد: عمده منابع آبی استان قم از خارج از استان تامین می شود و این یک نقطه ضعف برای استان است که نمی توانیم متکی به منابع آب داخل استان باشیم؛ هرچه ظرفیت تامین آب هم در استان داشتیم وارد مدار شده و بیش از این امکان افزایش منابع داخلی وجود ندارد.

صادق پور با تاکید بر اینکه با وجود ظرفیت پایین منابع آبی استان، چاره ای جز مدیریت مصرف آب نداریم گفت: سرانه مصرف حدود ۱۶۰ لیتر در حوزه شرب است و مصرف خانگی بسیار بالا بوده و باید به حدود ۹۰ لیتر برسد و اگر مصرف کاهش نیابد قطعا طی سال های آینده با مشکل مواجه خواهیم شد، و دو مزرعه ۱۰۰ کیلوواتی تولید انرژی های پاک گفت:تلاش داریم استفاده از انرژی پام را گسترس دهیم.

وی در پایان گفت: ۳۰۰ کیلومتر از شبکه های فاضلاب تشکیل شده از لوله های سیمانی است گفت: ۱۲۰ کیلومتر از این لوله ها شرایط نامناسب دارند و برنامه ریزی کردیم در هر سال ۲۰ کیلومتر از انها را اصلاح و بهسازی کنیم؛ نوسازی این شبکه ها بسیار سخت است و نیاز به مجوزهای گوناگون دارد، و ور خصوص نشسن میدان کشاورز به هیچ عنوان شرکت آب و فاضلاب مقصر نبوده است.

انتهای پیام/د

  • نویسنده : فاطمه میرزابابایی