قم و فرصت‌های ایجاد شده ناشی از تهدید کرونا
قم و فرصت‌های ایجاد شده ناشی از تهدید کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر این که سیاست اصلی مقابله با کرونا سیاست خوف است گفت: ما نباید خودمان را مغلوب ویروس نشان بدهیم و عادی‌سازی کنیم.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیل دیدار قم، محمدرضا قدیر در نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی که در سالن امام علی(ع) این دانشگاه برگزار شد اظهار کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه در پنج ماهه اخیر کمک بزرگی به مجموعه بهداشت و درمان استان کردند،۳۰ بهمن ماه بدون هیچ آمادگی با کوید ۱۹ مواجه شدیم البته ما بدون هیچ تاملی در کمترین زمان ممکن اطلاع رسانی کردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: از ۳۰ بهمن تا کنون بیش از ۶۰ جلسه در دانشگاه علوم پزشکی برای مقابله با بحران برگزار شده و در فاز اول بیش از یک میلون و صدهزار نفر غربال گری شده اند و بیش از ۴۰ هزار ثبت نام از سوی اصناف در سامانه سلامت ثبت شده است و بیش از ۶۶ هزار بازرسی از واحدهای صنفی صورت گرفته است و بازرسی ها ادامه دار خواهد بود.

وی با بیان این که الان حدود ۲۴۰ نفر در بیمارستان ها بستری هستند، گفت: تمام مراکز درمانی موظف به پذیرش بیمار هستند و هیچ بیمارستانی حق رد کردن بیمار را ندارد؛ یعنی پذیرش اولیه صورت می‌ گیرد و نیازمندی های بیمار برطرف می‌ شودو بعد از تثبیت وضعیت او تصمیم گرفته می‌ شود که آیا در همان بیمارستان بماند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: در حوزه معاونت بهداشتی هم تعداد مراکز سرپایی ۹ مرکز است و ۳۴ هزار نفر پذیرش شده اند و جهت نمونه گیری پی سی آر نیز شش مرکز داشته ایم و راه اندازی مرکز پاسخگویی به سؤالات مردمی بوده که بیش از ۴۰ هزار نفر پاسخگویی شده است.

قدیر با اشاره به این که ثابت شده که با زدن ماسک ۹۰ درصد جلوی انتقال ویروس می‌ گیرد، گفت: در ادارات، مطب ها و تجمعات نباید کسی را بدون ماسک راه بدهند الحمدلله امروز فرهنگ سازی خوبی شده و به بالای ۶۰درصد رسیده است و ادارات و صنوف بیشترین میزان رعایت را دارند.

وی یادآور شد: ۶۰ میلیارد تومان بودجه برای بیمارستان امیرالمؤمنین(ع) جذب شد و فاز اول پذیرش بیمار در طبقه چهارم و پنجم نیز انجام می‌ شود و به طور کلی تمام تأکید ما در قسمت های مختلف این است که به صورت علمی و قانونی پروتکل های وزارت بهداشت اجرا شود.

قدیر بیان کرد:هیچ گونه فوتی در بین پزشکان و پرستاران به دلیل کرونا نداشتیم و تنها یکی از همکاران ما به دلیل کرونا فوت شدند که ایشان نیز در مطب خودشان،درگیرشدند.

وی با بیان این که راه اندازی مراکز قرنطینه و نقاهتگاه ها نیز از فرصت های کرونایی محسوب می‌ شود، گفت: در همین راستا با مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) قرارداد بستیم؛ همچنین تأکید کرده ایم بخش غیر کرونایی بیمارستان ها از بخش کرونایی کاملا جدا باشد که آسیبی از کرونا به بیماران دیگر وارد نشود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر این که از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز در استان قم ۳۸۷ نفر فوت شده اند، گفت: در ارتباط با برخی مسائل از جمله بازگشایی مدارس، دانشگاه ها و بحث نماز جمعه و حرم مطهر ما نمی توانیم تصمیم بگیریم و تابع ستاد ملی هستیم هرچند می‌ توانیم پیشنهادهایی به آنها ارائه بدهیم.

وی در پایان گفت: میزان درگیری کودکان با کرونا در استان فم خیلی پایین بوده و حدود ۱۲ نفر بستری در بیمارستان حضرت معصومه(س) داریم ولی نگرانی ما برای فصل پاییز و ادغام کرونا و آنفولانزا با هم است به همین دلیل تجمع های رسمی از قبیل برگزاری مراسمات عروسی و عزا ممنوع است و اگر گزارشی خلاف به دست ما برسد به دست ما برسد برخورد جدی و سخت خواهیم کرد.

انتهای پیام/

  • نویسنده : فاطمه میرزابابایی