بعثت نبی اکرم در درجهی اول، دعوت به توحید بود. روز مبعث، روز مرگ شرارتها بود؛ روز مرگ کرامتهایی که به پای بتها قربانی میشد؛ روز مرگ جهل و شرک و پرستشهای ناروا بود.
سارا تقیزاده؛ و او آخرین نفر بود، آخرین کسی که از سوی خداوند برگزیده شد تا بشود پیامبر مردمی که در ظلمات گمراهی مسیر حق را گم کردهاند. حضرت محمد (ص) آخرین پیامبری بود که خدا به امید رهایی بندگانش از بند جهل و خرافه، فرستاد. امروز نیز همان روز است، همان روز مبارکی که حضرت محمد (ص) در آن به پیامبری مبعوث شدند و حالا، پس از گذشت هزارن سال، ما پیروان مسیر او، این روز را به عنوان عید مبعث جشن میگیریم.
به روایت اهل سنت، حضرت محمد (ص) در روز دوشنبه هفدهم یا هجدهم یا نوزدهم ماه مبارک رمضان، به پیامبری مبعوث گردید. اما عالمان شیعه بر این باورند که که مبعث آن حضرت در روز بیست و هفتم ماه رجب سال چهلم عام الفیل (مطابق با سال ۶۱۰ میلادی) صورت گرفت.
بر اساس آنچه در منابع آمده است، در حالی که پیامبر اکرم (ص) در غار حرا (کوه نور)، در حوالی مکه به نیایش میپرداخت، جبرئیل بر ایشان نازل شد و بر وی آیاتی از قرآن مجید را به عنوان طلیعه نبوت نازل نمود. نخستین آیاتی که بر آن حضرت فرود آمد، آیههای ابتدایی سوره علق بود.
شب و روز عید مبعث برای مسلمانان اهمیت ویژهای دارد، لذا برای آن آداب و اعمالی در نظر گرفته شده است. اعمال شب مبعث شامل غسل، نماز مخصوص، دعای مخصوص و زیارت امام علی (ع) و همچنین اعمال مخصوص روز مبعث شامل غسل، روزه، فرستادن صلوات بسیار، دعای مخصوص، نماز مخصوص و نمازی از امام جواد (ع) میباشد.
بعثت نبی اکرم در درجهی اول، دعوت به توحید بود. روز مبعث، روز مرگ شرارتها بود؛ روز مرگ کرامتهایی که به پای بتها قربانی میشد؛ روز مرگ جهل و شرک و پرستشهای ناروا بود. امید است در این روز فرخنده، دلهای مسلمانان سراسر جهان شاد و قلبهایشان از سیاهی پاک باشد. عید مبعث بر شما مبارک
- نویسنده : سارا تقیزاده