عید قربان یکی از جشنهای بزرگ مسلمانان است که هر سال بر اساس تقویمهای مختلف برگزار میشود. این جشن یک فرصت بسیار عالی برای مسلمانان بوده که در جهت ارتباط بیشتر با خداوند متعال و عبادت تلاش کنند.
سارا تقیزاده؛ تقویم را که ورق بزنیم، یا اصلا تلوزیون و رادیو را که روشن کنیم، حتی در اینترنت و پیامرسانهای مختلف، همه جای بوی عید میآید. چرا که امروز مصادف است با عید سعید قربان.
قصه عید قربان را میدانید؟! طبق روایات اسلامی همه ما شنیدهایم که در چنین روزی خداوند متعال برای آزمودن پیامبر خود، حضرت ابراهیم(ع) به او فرمان داد تا فرزند خود یعنی حضرت اسماعیل(ع) را قربانی کند. حضرت فرزند خود را به قربانگاه برد و سپس به امر خداوند جبرئیل همراه با گوسفندی برا او نازل شد و به جای اسماعیل قربانی گردید. از آن زمان قربانی کردن جزو آداب و رسوم شد و گذشت و چرخید تا به امروز که هرکسی که قبلا حج رفته یا از حج برگشته یا اصلا هرکسی که نیتی دارد، در چنین روزی گوسفندی را قربانی و گوشتش را بین مردم پخش میکند تا هم ثوابی برده باشد و هم اطعامی داده باشد و هم سنتها را به جا آورده باشد.
در واقع عید قربان یکی از جشنهای بزرگ مسلمانان است که هر سال بر اساس تقویمهای مختلف برگزار میشود. این جشن یک فرصت بسیار عالی برای مسلمانان بوده که در جهت ارتباط بیشتر با خداوند متعال و عبادت تلاش کنند.
این عید به قربانی حیوانات حلال گوشتی مانند گاو، گوسفند، شتر و اطعام نیازمندان و مستمندان جامعه تاکید فراوان کرده است. این روز در کشورهای اسلامی تعطیل رسمی بوده و مسلمانان در چنین روز مهمی با جشن و سرور وحدت اسلامی خود را نشان میدهند.
عید قربان اعمال دیگری جز قربانی کردن، نظیر نماز، غسل و خواندن دعاهای مربوطه هم دارد که فضیلت این روز را افزایش میدهد.
باشد که همیشه با چنین آداب و رسوم پسندیده اسلامی، سفرههای برادرهایمان را رنگینتر کنیم و با این طعام دل بسیاری را شاد کنیم. باشد که همیشه این عید بزرگ نشاندهنده همبستگی مسلمانان باشد.
- نویسنده : سارا تقیزاده