ارائه ۱.۷ میلیون نفر ساعت آموزش فنی و حرفه‌ای در استان قم
ارائه ۱.۷ میلیون نفر ساعت آموزش فنی و حرفه‌ای در استان قم

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم، از ارائه ۱,۷۱۹,۵۶۵ نفر ساعت آموزش در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ به ۱۸ گروه هدف در قالب ۱,۳۷۰ دوره آموزشی خبر داد.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود عرب، در گفت‌وگو با خبرنگاران از دستاوردهای بزرگ این نهاد در سال‌های اخیر خبر داد و اظهار کرد: طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۱,۷۱۹,۵۶۵ نفر ساعت آموزش به ۱۸ گروه هدف در استان قم ارائه شده است. این آموزش‌ها در قالب ۱,۳۷۰ دوره آموزشی و در ۳۶۹ حرفه مختلف برگزار شده و در نهایت به اجرای ۱۱,۲۶۰ نفر دوره آموزشی منجر شده است. این دوره‌ها در ۸ مرکز آموزشی دولتی استان برگزار گردیده و گروه‌های متنوعی از اقشار جامعه را شامل می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد چهار ماهه اول سال ۱۴۰۳، اعلام کرد که ۴۵۲,۸۴۶ نفر ساعت آموزش به ۱۵ گروه هدف در قالب ۴۵۰ دوره آموزشی و ۲۱۸ حرفه آموزشی ارائه شده است. این دوره‌ها نیز در ۸ مرکز آموزشی دولتی برگزار شده و ۳,۵۱۴ نفر دوره آموزشی را در بر گرفته است. گروه‌های هدف این دوره‌ها شامل متقاضیان مهارت‌آموزی با ۱۶۱,۰۵۰ نفر ساعت، زندانیان با ۸۰,۲۹۸ نفر ساعت، زنان خانه‌دار با ۳۹,۰۹۷ نفر ساعت، شاغلین بنگاه‌های اقتصادی با ۳۵,۹۰۵ نفر ساعت، و ساکنین سکونت‌گاه‌های غیررسمی با ۲۲,۹۲۲ نفر ساعت آموزش بوده‌اند.

از دیگر گروه‌های هدف می‌توان به دانش‌آموزان، دانشجویان، سربازان وظیفه، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، معتادین بهبود یافته، عشایر، زنان سرپرست خانوار، افراد دارای معلولیت، و کودکان کار و خیابان اشاره کرد. همچنین، برخی از گروه‌های هدف ویژه نیز شامل آسیب‌دیدگان اجتماعی، پناهندگان و اتباع خارجی، مشمولان بیمه بیکاری، و ساکنین مناطق محروم هستند.

عرب در ادامه به حرفه‌های پرطرفدار در بخش دولتی برای برادران و خواهران اشاره کرد و گفت: حرفه‌های پرطرفدار برادران شامل تعمیرکار برق خودرو، تعمیرکار کولر گازی، تعمیرکار پکیج، جوشکاری و بازرسی جوش، و برقکار ساختمان است. همچنین، برای خواهران حرفه‌هایی همچون طراحی صفحات وب، کاربر اندروید، دوخت پوشینه‌های حجاب، و نقاشی روی پارچه از محبوبیت بیشتری برخوردارند.

وی همچنین از برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای ارائه آموزش‌های خاص به پناهندگان و اتباع خارجی در قالب یک پروژه همکاری سه جانبه با دفتر امور اتباع استانداری و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خبر داد و افزود: این آموزش‌ها برای سال ۲۰۲۴ میلادی شامل حرفه‌هایی مانند نصب و تعمیر سیستم‌های تبادل حرارت و پکیج شوفاژ برای برادران و تکنیسین پشتیبانی سیستم عامل MS و سری دوز سرویس خواب برای خواهران خواهد بود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم همچنین به طرح ملی تکاپو (توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار) اشاره کرد که از سال ۱۳۹۷ با هدف توسعه اشتغال پایدار و بهسازی دینامیک اشتغال در سطح مناطق و توسعه رسته‌های کسب و کاری منتخب در سطح ملی و استان‌ها آغاز شده است. او بیان کرد: در استان قم، فهرست رسته‌های اولویت‌دار برای تسهیلات اشتغال فراگیر مناطق شهری شامل حوزه‌هایی چون گردشگری، صنایع دستی، مبلمان و مصنوعات چوبی، و فناوری اطلاعات است.

عرب از برنامه‌ریزی‌های جدید این اداره کل برای راه‌اندازی کارگاه هوش مصنوعی در مرکز شماره چهار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی خبر داد و اظهار کرد: این کارگاه به صورت دو منظوره برای برادران و خواهران تا پایان سال جاری راه‌اندازی خواهد شد و گامی مهم در جهت توسعه مهارت‌های دیجیتال و فناوری در استان قم محسوب می‌شود.

  • نویسنده : صدرالدین فلاح