مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: 4 هزار و 760 هنرمند صنایع دستی در استان ساماندهی شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، حمید یزدانی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در هتل استقلال قم برگزار شد اظهار کرد: هیچ یک از واحدهای صنایع دستی در قم نشان تجاری ندارندد.
وی افزود: منبت، سفال، انگشتر و جواهرآلات از جمله ظرفیت هایی است که ضمینه ایجاد نشان تجاری برای آنها فراهم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم خاطرنشان کرد: پیش بینی مکان برای فروش آثار صنایع دستی را از اولویت های این اداره کل میراث فرهنگی قم است گفت:چهار نقطه برای ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی شامل کارگاه، فروشگاه و نمایشگاه پیش بینی شده است که با مشارکت شهرداری وسایل مورد امکان احداث این بازارچه های دائمی فراهم میشود.
وی در ادامه گفت:کارگاه های صنایع دستی استان وضعیت مناسبی ندارد گفت: بسیاری از این کارگاه ها از حداقل امکانات بی بهره هستند و نیازمند مرمت و بازسازی هستند.
یزدانی با بیان اینکه بارش های باران در ابتدای امسال آسیب هایی به برخی بناهای تاریخی زده گفت:۴۰مکان تاریخی آسیب پذیر در قم و برنامه اضطراری برای مرمت آنها در نظر گرفته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با اشاره به وجود ۳۸۰ آثار تاریخی ثبت شده که متاسفانه تا کنون هیچگونه دستورالعملی برای تعیین تکلیف و برنامه ریزی بافت های تاریخی در استان در نظر نگرفته شده است.
وی همچنین با بیان اینکه در قم تا سال گذشته چیزی به نام بوم گردی وجود نداشته گفت:در یکسال گذشته یک واحد بوم گردی در استان افتتاح و ۲ واحد بوم گردی در حال افتتاح و ۱۷مورد نیز ثبت نام شده است که با فراهم شدن بسترهای لازم راه اندازی میشوند؛ هدف گذاری این اداره کل ایجاد ۵۰ واحد بوم گردی است.
یزدانی با اشاره به اقدام های صورت گرفته برای معرفی واحدهای گردشگری برای دریافت تسهیلات رونق تولید نیز گفت:۶هزار میلیارد ریال متقاضی دریافت وام در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان وجود دارد، این در حالی است که تنها ۲هزار و ۳۰۰میلیارد ریال در این زمینه به قم تخصیص یافت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم در ادامه گفت:اقدام های صورت گرفته این اداره کل در عید نوروز امسال گفت: در طرح نوروزی،۷۷۰ هزار تن در اماکن اقامتی قم اسکان داده شدند که این آمار ۲۱ درصد نسبت به سال گذشنه افزایش یافته است.
وی گفت: ۱۹مورد پلمپ واحدهای اقامتی در ایام عید در قم صورت گرفته است که با نظارت های صورت گرفته،۲۶۰میلیون ریال مبالغ اضافی از مسافران نوروزی به آنها برگشت.
یزدانی تصریح کرد: توزیع یک هزار بسته فرهنگی میان مسافران نوروزی و اجرای چهار برنامه زنده و تشکیل سامانه تلفی رسیدگی به شکایت ها به صورت شبانه روزی،برپایی ۱۹پایگاه اطلاع رسانی و توزیع ۲۵ هزار نقشه جدید از اقدامات انجام شده در عید نوروز امسال است.
انتهای پیام/