دانشگاه ادیان نقطه گفتمان مذاهب در ایران است
دانشگاه ادیان نقطه گفتمان مذاهب در ایران است

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به فعالیت 25 ساله این دانشگاه گفت:دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در حال تبدیل به بزرگترین کانون بین‌المللی جمهوری اسلامی و نقطه گفتمان مذاهب در ایران است.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، حجت‌الاسلام سید ابوالحسن نواب ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به ماموریت های متفاوت این دانشگاه، دانشگاه ادیان و مذاهب علاوه بر تدریس،فعالیت بین المللی گسترده ای دارد و تعاملات و ارتباط های علمی گسترده ای با مراکز علمی سراسر جهان ایجاد کرده است.

وی گفت: در سال گذشته دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی پذیرای ۴۵۲ هیات از ۵۲ کشور جهان بوده است که ۴۵سفیر از کشورهای مختلف از جمله این مهمانان بوده اند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، با بیان اینکه از سال گذشته جذب دانشجویان خارجی در این دانشگاه شروع شده است گفت: هم اکنون ۳۹۰ دانشجوی خارجی از ۲۰ کشور جهان در این دانشگاه مشغول فعالیت هشتند.

نواب با بیان اینکه اساتید این دانشگاه در قالب فرصتهای مطالعاتی به کشورهای مختلف اعزام شده اند گفت:دانشجویان این دانشگاه در قالب ۳۷اردو به کشورهای مختلف اعزام شده اند.

وی با بیان اینکه ۳۱ استاد خارجی در این دانشگاه مشغول تدریس هستند گفت: دوره های کوتاه مدت این دانشگاه با حضور ۲۶۲ استاد از ۵۴کشور جهان پیرامون شیعه شناسی و ایران شناسی در قالب دوره های کوتاه مدت ۱۵ روزه از جمله اقدام های موثر این دانشگاه بوده است.

وی با بیان اینکه دست سید حسن نصرالله، سردار سلیمانی، علویان و فاطمیون را می بوسیم که فتنه داعش را در منطقه خاموش کردند گفت: آنها به رسالت خود به خوبی عمل کردند ولی مقابله با ریشه های اندیشه انحرافی این گروه نیاز به کار علمی و وظیفه حوزه های علمیه و دانشگاه هاست.

وی با اشاره به فعالیت های تروریستی داعش و گسترش تفکرات سلفی و وهابی در جهان اسلام گفت: دانشگاه ها و حوزه های علمیه وظیفه مقابله با اندیشه های انحرافی را به عهده دارند و در این زمینه دانشگاه ادیان و مذاهب آمادگی کامل خود را در این زمینه اعلام می کند.

وی ادامه داد: دانشگاه ادیان و مذاهب برای مقابله با تفکرات انحرافی آماده ایجاد کلینیک فرقه درمانی در کشور است تا با اعزام هیات های علمی در مقابل انحراف های عقیدتی و مذهبی اقدام علمی کرده و انحراف های فرقه ای را درمان کند.

نواب با بیان اینکه دانشگاه ادیام مذاهب در خارج بیشتر شناخته شده است تا داخل،گفت:این دانشگاه۱۰۱تفاهم نامه با دانشگاههای جهان امضا کرده است وتعاملات گسترده ای با مراکز معتبر علمی پژوهشی برقرارکرده است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، درادامه با بیان اینکه در ۲۵سال گذشته یک مورد انحراف عملی در این دانشگاه رقم نخورده است،گفت: تخریب علیه دانشگاه ادیان و مذاهب در دستور کار برخی جریان ها قرار گرفته است و در صورتی که این دانشگاه دارای بیشترین دانشجوی دکترا بوده و جایگاه علمی این دانشگاه غیرقابل خدشه است،هم اکنون در این دانشگاه۱۹رشته کارشناسی ارشد و۱۸رشته دکترا دانشجو میپذیرد ضمن اینکه رشته های مذاهی اسلامی،شیعه شناسی،فلسه و زن هرکدام به صورت جداگانه فعالیت دارند.

وی با اشاره به انتشار خبر توقیف فعالیت این دانشگاه گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب هیچگونه بودجه دولتی ندارد و طبیعی است مانند هر موسسه دارای بدهی داشته باشد ولی متاسفانه برخی دستگاه ها از سر کینه و عقده بازی توقیف دانشگاه را رسانه ای کردند که با اقدام سریع استاندار قم این موضوع متوقف شد.

نواب در پایان گفت: انتشار خبر توقیف دانشگاه ادیان و مذاهب موجب شد تا استقبال از این دانشگاه در سال جاری به شدت افزایش یابد به گونه ای که جذب دانشجوی دکترا در سال تحصیلی کنونی از ۹ سال گذشته بیشتر بوده است،دانشگاه ادیان و مذاهب سال۱۳۸۴ با تصویب سرفصل‌ها سه رشته ادیان ابراهیمی (مسیحیت و یهودیت)، ادیان شرق (بودیسم، هندوئیسم، خاور دور و ایران باستان) و مذاهب اسلامی (مذاهب کلامی) این مرکز در شورای عالی گسترش وزارت علوم، نخستین دوره دانشجویی خود در مقطع تحصیلات تکمیلی را جذب کرد.

انتهای پیام/

  • نویسنده : فاطمه میرزابابایی