سطح حوزه‌های آبخیز قم بالاتر از مرز ۳۰۰ هزار هکتار
سطح حوزه‌های آبخیز قم بالاتر از مرز ۳۰۰ هزار هکتار

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: با اجرای پروژه‌های آبخیزداری در استان قم سطح حوزه‌های آبخیز استان از مرز 300 هزار هکتار فراتر رفت.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، سید محمد تقی سجادی در نشست خبری که ظهر امروز با حضور اهالی رسانه در سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم برگزار شد گفت:هر ساله در هفته منابع طبیعی که مصادف با نیمه اسفند ماه است برنامه‌های مختلفی در این راستا برگزار می‌شود ولی سال گذشته به دلیل شیوع کرونا و ممنوعیت تجمع،هیچ برنامه نداشتیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت:با توجهاتی که مقام معظم رهبری نسبت به مباحث آبخیزداری و توسعه زیرساخت‌های آن در کشور داشتند و در جریان پروژه‌هایی که پیگیری شد در سال ۱۳۹۷ حدود ۱۵ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۸ حدود ۴۰ میلیارد تومان صرف پروژه‌های آبخیزداری در استان قم شده است.

وی ادامه داد:حوزه ۳۳۰ هزار هکتاری در پایین سد ۱۵ خرداد با محوریت آبخیزداری شهری اجرا و حدود ۱۵۲ سازه آبخیزداری نیز احداث شد و شاخصه‌های زیست محیطی در جهان با شیوع کرونا بهبود پیدا کرده است، البته اینگونه بهبود یافتن مطلوب نیست و آنچه مطلوب است بهبود شرایط با کنترل صحیح است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم اظهارکرد:بالای پردیسان شروع کار بود، بالای روستای طایقان، حوزه محمودآباد، خدیجه خاتون، خلج آباد، قلعه چم، چاله گنبد و علی آباد نیزار زیرحوزه‌های مشرف به شهر قم بودند که طی دو سال اخیر با تمرکز بر حوزه‌های آبخیزداری پروژه‌هایی در آن‌ها توسعه پیدا کرد، محور برنامه های ادارا منابع طبیعی در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ بیشتر حول مدیریت جنگل ها و توسعه آبخیزداری در سطح کشور بود.

وی اضافه کرد:با اجرای پروژه‌های آبخیزداری در استان قم سطح حوزه‌های آبخیز استان از مرز ۳۰۰ هزار هکتار فراتر رفت و از مجموع حدود یک میلیون هکتار عرصه‌های ملی بیش از ۳۰۰ هزار هکتار پروژه‌های آبخیزداری طبق مطالعات در آنان اجرا شده است که حدود ۷۰ هزار هکتار آن مربوط به ۳۳۰ هزار هکتار بالای شهر قم است.

وی در ادامه گفت:اقدام بی‌سابقه‌ای که در راستای بیابان‌زدایی در استان قم صورت گرفت در خصوص توسعه کشت عملیات نهال‌کاری و بوته‌کاری در استان قم بود که سال گذشته از مرز سه هزار هکتار فراتر رفت وبا بارندگی اخیر تصمین ضریب گیرایی ۴۵۰ هزار اصله نهالی که در جریان طرح کاشت ۱۴ میلیون اصله نهال، در قم کاشته شد رشد مثبت داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در پایان گفت:در خصوص فعالیت‌های صورت گرفته در زمینه بوته‌کاری و نهال‌کاری در حوزه بیولوژی اقدامات خوبی انجام شده که قم به عنوان الگوی نمونه کشوری، پایلوت طرح کاشت ۱۴ میلیون اصله نهال در کشور قرار گفت و شروع کار از ۱۴ آذر ماه از قم آغاز شد و قم میزبان برنامه ملی قرار گرفت.

انتهای پیام/

  • نویسنده : فاطمه میرزابابایی