نشست کتاب خوان آنلاین با محوریت «امام روح الله» از سوی اداره کل کتابخانه های عمومی استان و با همکاری اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قم در بیت امام خمینی(ره) برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، سومین نشست از سلسله نشست های کتاب آنلاین در قالب نشست کتابخوان آنلاین با محوریت «امام روح الله» با حضور صدیقه صدیق تقی زاده، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم؛ وحید میرزایی، معاون اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم و محمدکاظم سمیعی کارشناس ارشد مهندسی دفاع سایبری و کارشناس رصد فضای مجازی اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قم برگزار شد.
مریم افشاری، مسئول روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی قم در این نشست با معرفی کتاب «خون دل»، نوشته جواد موگویی اظهار داشت: این کتاب شامل ۵ فصل است که فصل نخست مربوط به دوران آیت الله شریعتمداری و غائله تبریز و قم و همچنین کودتای نوژه است. این کتاب به بررسی افکار انحرافی برخی روحانیت متحجر و مقدس مآب می پردازد.
مسئول روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی قم بیان کرد: نویسنده کتاب «خون دل»، به کنکاش تاریخی نامه منشور روحانیت امام خمینی (ره) و نفوذ روحانیت متحجر و مقدس مآب و غرب زده در حوزه های علمیه پرداخته است. فصل دوم این کتاب درباره انجمن حجتیه است که موضع آنان مخالفت با فلسفه و عرفان و جدایی دین از سیاست است. این گروه معتقد هستند تشکیل هر حکومتی پیش ظهور حضرت مهدی (عج) به شکست می انجامد. در حالیکه فقط ظاهر حدیث را متوجه شده اند و به تفسیر حدیث ناآگاه بودند. این حدیث معصومین در زمان بنی امیه و بنی عباس بود که گروهی به نام حضرت مهدی پرچم انا المهدی و مصلح جهان سر می دادند و از این رو ائمه معصومین آن را باطل می دانستند.
مریم افشاری بیان کرد: سومین فصل کتاب با عنوان «خون دل»، سخت ترین دوران تبعید امام در نجف اشرف را به تصویر می کشد و درباره علمایی که به تقابل با افکار و قیام ایشان از همان آغاز نهضت پرداختند، صحبت می کند. فصل چهارم به نهضت آزادی، شکل گیری آن و افکار و عقاید آنان می پردازد. آخرین فصل کتاب نیز مربوط به سلمان رشدی و کتاب آیات شیطانی و فتوای امام خمینی مبنی بر ارتداد و اعدام سلمان رشدی است که پس از آن طرح قطع روابط انگلیس و تحریم ها آغاز می شود.
محمدکاظم سمیعی، کارشناس رصد فضای مجازی اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قم، اظهار داشت: ابعاد وجودی امام خمینی (ره) تا زمانی که در قید حیات بودند برای مردم مکشوف نبود. پس از رحلت ایشان، کتاب های دیوان اشعار امام چاپ و منتشر شد که همین امر باعث شد بعد عرفانی امام هر چه بیشتر شناخته شود.
وی گفت: امام خمینی(ره) از جمله عرفایی است که برای هدایت مردم احساس وظیفه و تکلیف کردند و بر اثر این وظایف دنیوی که برای رضای خدا بر عهده داشتند، هنگام خستگی و ناراحتی به راز و نیاز با معبود می پرداختند و آثار این راز و نیاز در قالب تغزل و دیگر تولیدات ادبی ایشان مشهود و قابل بررسی است.
کارشناس رصد فضای مجازی اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قم بیان کرد: امام خمینی (ره) قافیه پرداز نبودند بلکه دیوان اشعار ایشان پر از غزل های عرفانی است و این بیانگر عشق امام و رسیدن به پروردگار در قالب زبان شعر است. وی گفت: امام در همه ابعاد به ویژه عرفان و سیاست، انسانی کامل بودند.
وی سپس گفت: امام، سیاستمداری دیندار، باهوش و آگاه به امور زمان بودند که به موضوعات مختلف و مسائل روز تسلط داشتند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم: امام جایگاه زن را اعتلا بخشید و نگاه الهی و معنوی به زنان داشت
صدیقه صدیق تقی زاده، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم در این نشست با معرفی کتاب «زن و خانواده از دیدگاه امام خمینی(ره)»، بیان کرد: این کتاب توسط سیدمحمد مکتبی نوشته شده و به دیگاه های امام راحل درباره زن و خانواده پرداخته است. امام نقش مهمی در شکلگیری و ارائه الگویی نوین برای بانوان مسلمان داشت و از این رو باید تمامی ابعاد شخصیتی امام راحل، آرمان ها، اهداف و اندیشه های ایشان در همه زمینه ها مورد بررسی قرار بگیرد.
وی گفت: زمانی که دو تعریف از زن وجود داشت و غرب برای نقشی قائل نبود و جنسیت زن بر بعد انسانی آن ارجح بود، امام خمینی (ره) جایگاه واقعی زنان را با نگاهی مثبت و ارزشمند مورد توجه قرار داد.
صدیقه صدیق تقی زاده با اشاره به محتوای کتاب «زن و خانواده از دیدگاه امام خمینی(ره)» گفت: حضرت امام به قداست خانواده اعتقاد قلبی داشت؛ چراکه بر این باور بود سرنوشت و آینده کشور و تربیت فرزندان صالح و عالم با درایت و خرد مادران و زنان جامعه انجام می شود. در حالیکه رژیم شاه با نگاهی تحقیرآمیز به زنان، مخالف تربیت فرزندان و همسرداری آنان به دلیل منافع مادی خود بود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم اظهار داشت: رفتار امام خمینی (ره) با همسر و فرزندان باید الگوی جامعه امروز و آیندگان باشد.
وی گفت: فصل آخر این کتاب به سیره عملی امام راحل به شیوه برخورد با بانوان می پردازد. ضمن آنکه ابعاد مختلف شخصیتی و زندگی امام خمینی(ره) پس از وفات ایشان برای آحاد مردم بسیار برجسته تر و پررنگ تر شد. امام راحل مدیریت خانه را بر عهده همسر و فرزندان قرار داد ولی به این معنا نبود که در امور منزل همکاری نکنند.
وی سپس خاطره ای از دختر امام نقل کرد که امام در نگهداری فرزندان و کمک به همسر اهتمام ویژه داشتتند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم گفت: امام جایگاه زن را اعتلا بخشید و نگاه الهی و معنوی به زنان داشت و اگر اندیشه امام خمینی (ره) نبود، امروز زن مسلمان در این جایگاه قرار نداشت و سال ها طول می کشید تا این نگاه به وجود بیاید.
محمد نظری، کارشناس منابع اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم و مجری این نشست نیز در این مراسم با معرفی کتاب «معارف انقلاب» بیان کرد: این کتاب به اساسی ترین بیانات مقام معظم رهبری در نخستین سالگرد امام راحل پرداخته است، مقام معظم رهبری همواره سخنان کم نظیری را درباره امام راحل بیان می کنند.
کارشناس منابع اداره کل کتابخانه های عمومی گفت: باید سخنرانی های مقام معظم رهبری در این ۳۱ سال را سرلوحه کار خود قرار دهیم. رهبرمعظم انقلاب اسلامی تاکید دارند که شاخص های انقلابی از دیدگاه امام خمینی را بشناسیم، چراکه امام روشن گر نقاط مبهم مسیر انقلاب اسلامی است.
محمد نظری در پایان به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: معظم له می فرمایند: «جامعه اسلامی ایران را باید به عنوان جامعه نمونه اسلامی معرفی کنیم.» ایشان در این زمینه هم الزامات و مولفه هایی را بیان کردند که باید مورد توجه همگان باشد.
انتهای پیام/د
- منبع خبر : روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم،