روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد موارد مثبت قطعی شناسایی شده در مراکز منتخب درمان سرپایی کرونای قم از 25 اسفند ماه سال گذشته تا دوم فروردین ماه سال جاری، نسبت به هفته قبل از آن بیش از دو برابر افزایش داشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، خبری که روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم منتشر کرده حاکی از آمار نگرانکنندهای است؛ بر اسلام اعلام این مرکز، موارد مثبت قطعی شناسایی شده در مراکز منتخب درمان سرپایی کرونای قم از ۲۵ اسفند ماه سال گذشته تا دوم فروردین ماه سال جاری، نسبت به هفته قبل از آن بیش از ۲ برابر افزایش داشته است.
نتایج گزارش مذکور همچنین حاکی از آن است که طی هفته منتهی به دوم فروردین ماه، در سطح مراکز منتخب کرونا تعداد ۷۳۱ تست PCR انجام شده که در نتیجه تعداد ۳۳۰ فرد مبتلای قطعی به کرونا شناسایی شده است. بررسی آمار و اطلاعات نشان می دهد که در همین بازه زمانی درصد موارد مثبت شناسایی شده در این مراکز با رشدی بالغ بر ۲۵ درصد، از ۱۹ درصد به ۴۵ درصد رسیده است.
این در حالی است که کارشناسان بهداشتی از مدتها پیش نسبت به همین مسئله هشدار داده بودند چرا که خریدهای عید در جریان بود و بسیاری از مردم بدون هیچ واهمهای از شیوع بیشتر کرونا، در بازارها مشغول خرید بودند و نه تنها استفاده از ماسک چندان جدی گرفته نمیشد، بلکه فاصله اجتماعی هم به هیچ وجه مورد توجه نبود.
بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، بسیاری از فروشندگان قمی در بازار، پاساژها و دیگر مراکز فروش کالا و خدمات از ماسک استفاده نمیکنند، مواد ضد عفونیکننده برای استفاده مشتریان تدارک ندیدهاند و استفاده از پول نقد به جای کارتهای اعتباری کاملا مشهود است و در عین حال فاصلهگذاری اجتماعی هم به هیچ انگاشته میشود، در چنین شرایطی که کوچکترین اعتنایی به پروتکلهای بهداشتی نمیشود، انتظار کاهش تعداد بیماران محال و چنین افزایشی کاملا محتمل بود.
البته در این بین کاهش بازرسیها هم مشهود است چرا که اگر بازرسی مداوم و موثری صورت میگرفت، شاهد چنین آماری نبودیم.
نکته حائز اهمیت در مورد بازرسیهای بهداشتی این است که نباید صرفا به فعالیت بازرسان دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت استان اکتفا کرد، تجربه دیگر کشورها در این مورد نشان میدهد در کشوری مانند انگلستان هم که از نظر اجتماعی، آمادگی پذیرش بیشتری به اینگونه قوانین وجود دارد، دولت مجبور به استفاده از نیروی قهری و وضع جرایم سنگین برای پیشبرد قرنطینه عمومی و رعایت پروتکلهای بهداشتی شد، حال در چنین شرایطی استانداری و فرمانداری قم چه اقدامی انجام دادهاند حداقل اطلاعرسانی خاصی صورت نگرفته است.
گفتنی است در گزارش جدید روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم آمده که در هفته یاد شده، تیم های رهگیری و مراقبت مرکز بهداشت تعداد ۲۰۸۳ نفر از افراد در معرض تماس نزدیک با ۴۲۵ مورد مثبت کرونایی را رهگیری نموده و برای ۲۰۴۰ نفر از این افراد تست تشخیص سریع کرونا انجام شده که نتیجه آن کشف ۶۸ مورد جدید کرونا بوده است که از بیماری خود آگاه نبودهاند.
در انتهای این گزارش تصریح شده که در آستانه عید بزرگ نیمه شعبان و روز طبیعت (سیزده به در) از عموم همشهریان و هم استانی های عزیز عاجزانه خواهشمندیم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و اجتناب از شرکت در تجمعات به ویژه دورهمی های خانوادگی و هر نوع مراسم شادی یا سوگواری، رسمی یا غیر رسمی به قطع زنجیره انتقال ویروس منحوس کرونا کمک کنند. در غیر این صورت به ناچار متأسفانه باید منتظر اوج گیری موج چهارم کرونا و بازگشت محدودیتهای بسیار سختتر در سطح جامعه باشیم.
انتهای پیام/
- نویسنده : زهرا زنگنه