به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، پژوهشهای گذشته حاکی از اثر نامناسب کشیدن دندان عقل بر روی حس چشایی بود ولی اخیرا محققان به حقایق دیگری در این زمینه دست یافتهاند.
به گفته «ریچارد دوتی»، سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه پنسیلوانیا، مطالعات جدید نشان دادهاند عملکرد چشایی میتواند بین زمان جراحی بیمار و تا ۲۰ سال بعد کمی بهبود یابد.
البته به عقیده این متخصص دندانپزشکی، این یافتهها باید با پژوهشهای دیگری مطابقت داده شده و نتیجه نهایی بعد از آن اعلام شود.
گفتنی است برای انجام این پژوهش، دادههای ۱۲۵۵ نفری که بیش از ۲۰ سال در مرکز بو و طعم ارزیابی شده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که از این تعداد، ۸۹۱ نفر تحت عمل کشیدن دندان عقل قرار گرفتند و ۳۶۴ نفر دیگر چنین عملی را انجام نداده بودند.
این افراد از نظر توانایی تشخیص طعمهای شیرین، شور، ترش یا تلخ مورد آزمایش قرار گرفتند و در نهایت مشخص شد هر چهار نوع حس چشایی گروهی که دندان عقل خود را کشیده بودند از گروه کنترل بهتر عمل میکند.
این یافتهها نشان میدهنده کسانی که دندان عقل خود را کشیدهاند، در طولانیمدت و به طور میانگین ۳ تا ۱۰ درصد عملکرد چشایی بهتری دارند.
پژوهشگران برای این یافته دو توضیح احتمالی ارائه دادهاند؛ نخست اینکه کشیدن دندان عقل ممکن است به اعصابی که جوانههای چشایی جلوی دهان را کنترل میکنند آسیب برساند، که باعث محدودیت اعصاب کنترلکننده جوانههای چشایی در پشت دهان شده و موجب افزایش حساسیت دهان میشود.
در توضیح احتمال دوم هم آمده است که آسیب عصبی ناشی از کشیدن دندان عقل ممکن است باعث حساسیت بیشتر به مزهها شود.
انتهای پیام/