کارکنان ارشد بانک هم در دام کلاهبرداری تلفنی افتادند
کارکنان ارشد بانک هم در دام کلاهبرداری تلفنی افتادند

دادستان قم با بیان اینکه در چهار ماه نخست امسال، یک میلیارد و دویست میلیون تومان از شهروندان قم به بهانه برنده‌شدن در قرعه‌کشی مسابقات صداوسیما کلاهبرداری شده، گفت: این کلاهبرداران حتی از سه نفر کارکنان ارشد بانکی قم هم مبلغ ۴۴۰ میلیون تومان سرقت کرده‌اند.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم و به نقل از روابط عمومی دادسرای قم، حجت‌الاسلام حسن غریب دادستان عمومی و انقلاب قم، با هشدار مجدد به شهروندان نسبت به کلاهبرداری با شیوه قدیمی تماس تلفنی مجرمان با ادعای واهی برنده شدن در قرعه‌کشی صداوسیما و خالی کردن حساب بانکی افراد، اظهار کرد: به‌رغم هشدارهای مکرر در چهار ماه نخست امسال، یک میلیارد و دویست میلیون تومان از ۹۹ نفر کلاهبرداری شد و در سال گذشته، ۲۸۸ شکایت به مبلغ جمعاً یک میلیارد و هشتصد و پنجاه میلیون تومان در استان ثبت و رسیدگی شد.

دادستان عمومی و انقلاب قم با بیان اینکه کلاهبرداران تلفنی با منتسب کردن خود به ارگان‌ها و نهادهای دولتی یا با نام رادیو جوان، رادیو پیام، رادیو معارف و همراه اول و ایرانسل با تماس با مردم و اعلام برنده شدن در قرعه کشی، سناریوی کلاهبرداری خود را اجرا می‌کنند، اظهار داشت: در شگردهای جدید این نوع کلاهبرداری برای جلب اعتماد مردم از آنها خواسته می‌شود که برای دریافت جایزه، اطلاعات کارت مرتبط با شماره حساب خالی از موجودی خود را ارائه دهند.

این مقام قضایی با اشاره به نفوذ کلام این مجرمان در مختل کردن قدرت تصمیم و استنتاج مال‌باخته، بیان داشت: ترفندهای گفتاری این کلاهبرداران به گونه‌ای است که در ماه اخیر توانسته‌اند از سه تن از کارکنان ارشد بانکی قم با وجود تسلط بر امور خدمات پرداخت، جمعاً مبلغ ۴۴۰ میلیون تومان کلاهبرداری کنند.

دادستان قم گفت: برخی از این کلاهبرداری‌ها با تماس تلفنی واتساپ و با آرم صداوسیما صورت می‌گیرد که مالباخته کارت خالی خود را ارائه می‌دهد اما با ارائه رمز ورود سامانه های اینترنت بانک و موبایل بانک، دسترسی سایر حساب‌های بانکی خود را نیز به کلاهبردار می‌دهد.

غریب بر لزوم خودداری از هر گونه پاسخگویی به این تماس‌ها و ضرورت آگاهی بخشی به خانواده و اطرافیان تأکید کرد و گفت: شهروندان توجه داشته باشند برای تماس از سوی ارگان‌ها به منظور برنده شدن هیچ‌گاه از واتساپ و تلفن همراه تماس گرفته نمی‌شود بلکه با تلفن ثابت تماس می‌گیرند.

وی با تأکید بر اینکه برای واریز هیچ وجهی نیاز به رفتن به عابر بانک نیست، خاطرنشان کرد: از دادن اطلاعات اعم از پیامک های بانکی، رمز ورود و رمز پویای هرگونه حساب حتی حساب‌های خالی به هر تماس تلفنی جداً پرهیز شود.

انتهای پیام/د

  • منبع خبر : روابط عمومی دادسرای قم