ساخت بیمارستان 70 تختخوابی ارتش در قم آن هم در هشت روز، نشان داد تاخیر در بسیاری از پروژههای عمرانی پشت پردههایی غیر از مسائل فنی دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، ارتش جمهوری اسلامی در اقدامی تحسنبرانگیز و با توجه به نیاز قم به مراکز درمانی بیشتر و مجهز برای درمان مبتلایان به کرونا، تنها طی هشت روز اقدام به ساخت بیمارستانی دائمی با ۷۰ تخت برای بیماران تنفسی کرده که البته امکان افزایش تا ۱۰۰ تخت را هم دارد.
آیین بهرهبرداری از این مرکز درمانی که در محوطه بیمارستان شهید بهشتی ساخته شده، صبح امروز با حضور امیر سرتیپ حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی، استاندار قم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و دیگر مسولان برگزار شد.
به نوشته سایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، بیمارستان شهدای ارتش در مدت هشت روز احداث و برای ساخت آن ۴۸۰ کامیون خاکبرداری صورت گرفته است.
محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این مراسم گفته است: زیرسازی این بیمارستان برای هشت طبقه کشش دارد و دارای تمامی امکانات ساختاری و سازهای است.
این اقدام بسیار مهم و تاثیرگذار در شرایطی که تعداد بیماران بستری بر اثر کرونا در قم بسیار بالاست و ظرفیت مراکز درمانی در حال تکمیل شدن بود، از یک منظر دیگر هم قابل تامل است؛ اینکه میتوان در همین کشور و همین استان و با امکانات موجود، یک مرکز درمانی در سطح بیمارستان و با ۷۰ تخت فقط در هشت روز احداث کرد، مکانی که نه به صورت موقت و با کانکس، بلکه به صورت دائمی احداث شده و زیرساختی را فراهم کرده که میتوان بعدها هفت طبقه دیگر روی آن بنا کرد.
این در حالی است که شاهد پروژههای عمرانی بلاتکلیفی هستیم که در سطح استان و با سرعتی بسیار ناچیز پیش میروند به طوری که پیشرفت فیزیکی آنها حتی در طول چند ماه قابل مشاهده نیست.
از سوی دیگر حتی تصمیمگیری برای احداث یک پروژه هم در قم با سالها تاخیر مواجه است؛ به عنوان مثال طرح احداث تقاطع غیر همسطح خیابان امام خمینی(ره) و بلوار شهید کیوانفر، سالهاست معطل مانده و هر بار فقط وعده احداث آن در آینده نزدیک داده میشود در حالیکه حتی کلنگ ساخت آن را هم به زمین نزدهاند و شاید هنوز کلنگ مذکور هم خریداری نشده است.
۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۸ بود که معاون وقت حملونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: با توجه به رأی قطعی شورای حل اختلاف استان پروژه تقاطع غیرهمسطح خیابان امام خمینی(ره) و خیابان کیوانفر اجراشده و تنها طرح پیشنهادی شهرداری برای انحراف ترافیک بازنگری میشود.
عباس ذاکریان همان موقع و در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به حواشی اجرای پروژه تقاطع خیابان امام خمینی(ره) و کیوانفر اظهار کرده بود: این پروژه بیش از ۱۱ ماه در کمیته ترافیک استان متوقف مانده است.
همان روزها، عبدالله جلالی رئیس وقت شورای اسلامی شهر قم هم در یکصد و بیست و نهمین جلسه رسمی و علنی شورای پنجم گفته بود: اجرای طرح تقاطع غیر همسطح بلوار شهید کیوانفر با خیابان امام خمینی (ره) قم منتفی نیست و اخبار مطرح شده صحت ندارد.
با این همه و در حالی که در میانه سال ۱۴۰۰ هستیم، خبری از اجرای این پروژه نیست اما میبینیم که اگر تصمیم و عزم واقعی برای اجرای یک طرح وجود داشته باشد، میتوان در هشت روز یک بیمارستان ساخت، آن هم توسط ارتشی که کار اصلیاش، چیز دیگری است.
البته این مطلب در پی محکوم کردن هیچ نهاد و دستگاهی در مورد این تاخیرها نیست، بلکه مشکل را از عدم هماهنگی، مدیریت جامع و عزم کافی برای خدمت به مردم میداند.
انتهای پیام/
- نویسنده : صدرالدین فلاح