معاون استاندار قم در نشست ستاد استانی مبارزه با کرونا نکته مهمی را متذکر شد، اینکه توصیه و تشویق به واکسن زدن علیه این بیماری میتواند مصداق امر به معروف باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، واکسیناسیون علیه بیماری کرونا در کشورمان سرعت گرفته و محدودیت سنی برای همه افراد بالای ۱۸ سال هم برداشته شده، به این ترتیب این روزها در همه ایران و از مدتی پیش در استان قم، همه کسانی که این شرط سنی را دارند میتوانند با ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت و دریافت نوبت، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده و علیه این ویروس کشنده ایمنی پیدا کنند.
در این بین اما برخی گروهها در بسیاری از کشورها از جمله ایران و بالاخص در شهر قم فعال شدهاند تا علیه این اقدام صحیح، پروژه خاص خودشان یعنی «واکسن هراسی» را تبلیغ کنند و اتفاقا در این زمینه تا حدی موفق هم بودهاند به طوری که برخی از افراد جامعه به خاطر تبلیغات دروغین و کاملا اشتباه همین گروهها، قید واکسن را زدهاند و گروهی هم مردد ماندهاند به طوری که به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان قم، ۲۰ درصد افراد اصلا نمیخواهند واکسن بزنند و ۲۰ درصد هم هنوز شک دارند.
حالا خبرنگاران و اهالی رسانه، فعالان فضای مجازی، طلاب و مبلغان دینی و در مجموع هر کسی که توان تاثیرگذاری بر دیگران را دارد، باید وارد عمل شود و در مقابل واکسنهراسان، چراغ دانایی را به دست بگیرد و با استدلال منطقی، آنهایی را که مردد ماندهاند تشویق به واکسن زدن کند، کسانی را که از واکسن میترسند آگاه سازد و آن دسته از افراد را که با حربه جهل، به جان مردم افتادهاند و همیار و همکار «کرونا» شدهاند منکوب کند.
در این میان باید از همه ابزارها و همه مفاهیم درست و شفاف هم استفاده کرد که یکی از آنها، مضامین دینی است؛ نکتهای اساسی که با توجه به عمومیت آن در کشورمان به ویژه شهر قم، میتواند مثمر ثمر باشد.
بیژن سلیمانپور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قم در همین زمینه نکته جالبی را مورد توجه قرار داده است؛ او در نشست ستاد استانی مبارزه با کرونا با ابراز خرسندی از تعدد مراکز تجمیعی واکسیناسیون در قم و تنوع واکسن ضد کرونا در استان گفته است: «تبلیغات محیطی و استفاده از ظرفیت رسانهها بر اساس اعلام نظر متخصصان امر در گسترش واکسیناسیون همچنان در دستور کار است البته در این بین میتوان گفت واکسن زدن در حقیقت ادای یک مسؤولیت اجتماعی است و تشویق به تزریق واکسن کرونا در عمل، نوعی امر به معروف است و از این رو همگان باید به آن اهتمام داشته باشند».
و به راستی و در شرایط کنونی که کرونا، اقتصاد و اجتماع انسانی را هدف گرفته و کارشناسان امر، خطرات روانشناختی و فرهنگی را هم به واسطه آن گوشزد کردهاند، چه «معروفی» بهتر از واکسن زدن و ایمنیزایی جمعی در مقابل این بیماری خواهد بود؟
- نویسنده : زهرا زنگنه