شهردار قم با گلایه از کارشکنیهای انجام شده برای جلوگیری از بازگشایی باغ پرندگان، گفت: تأسف میخورم چرا با باغ پرندگان اینگونه برخورد میشود و چرا باید مردم قم نتوانند از آن استفاده کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، سید مرتضی سقائیاننژاد در نشست خبری با اهالی رسانه که به مناسبت روز قم برگزار شد با اشاره به ماجرای تعطیلی باغ پرندگان و کارشکنیها در راهاندازی این مجموعه تفریحی، ابراز کرد: این آلودگیها در همهجا بود اما در قم به صورت دیگر برخورد شد، میخواهند از هر پرنده تست پیسیآر بگیرند، یعنی میخواهند باغ پرندگان راهاندازی نشود!
وی با تأکید بر اینکه مگر در باغ پرندگان تهران، قمصر و اصفهان این کار انجام میشود، گفت: من واقعا تأسف میخورم چرا با باغ پرندگان اینگونه برخورد میشود، بعضیها میگویند در قم نباید باغ پرندگان باشد، مردم دیگری که در قم زندگی میکنند آیا حق ندارند؟ آیا اسلام گفته این کار نباشد؟ من نمیفهمم.
شهردار قم تصریح کرد: یک سری نهادها دارند کارشکنی میکنند، چرا باید مردم قم از باغ پرندگان محروم شوند و نتوانند از آن استفاده کنند. بیش از یکسال است که این پروژه با خون دل و به بهترین شکل ممکن آماده شده است اما متأسفانه کارشکنی میکنند.
سقائیاننژاد ادامه داد: سختگیریهایی که در قم در خصوص باغ پرندگان بر شهرداری قم تحمیل میشود در هیچ جای کشور سابقه ندارد.
وی همچنین با اشاره به جایگاه اقدامات فرهنگی و سازمان فرهنگی شهرداری قم اظهار داشت: از ابتدا ساختار فرهنگی محکمی در شهرداری قم شکل نگرفته بود، اعتقاد بنده این است که در قم نباید فرهنگسرا بسازیم، چراکه شهر قم فرهنگسراهای بسیاری داشته و کل شهر فرهنگسراست.
وی با بیان اینکه باید ظرفیتهای فرهنگی موجود را شناخت و کشف کرده و آنها را تقویت کنیم، افزود: امروز زیرساختهای فرهنگی بسیاری در قم وجود دارد و در دنیای امروز نباید کار فرهنگی را به ایجاد سختافزارهایی مانند فرهنگسرا منوط کنیم.
شهردار قم در پاسخ به سؤالی مبنی بر لزوم تغییر چارت سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم به معاونت فرهنگی، ابراز کرد: علاوه بر ایراداتی که وزارت کشور بر این مسئله دارد باید ببینیم این سازمان در همین ساختار کنونی خود توانسته به مسئولیتهای خود بهصورت کامل عمل کند یا خیر؟
وی با اشاره به لزوم تقویت ساختار سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم افزود: در حال حاضر رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم عضوی از شورای مدیران بوده و جایگاه خوبی برای پیگیری امور دارد و ایجاد معاونت فرهنگی در شهرداری قم نیاز به موافقت وزارت کشور دارد که هنوز این اتفاق صورت نپذیرفته است.
سقائیان نژاد با تأکید بر اینکه مشکل امروز ما عنوان و معاونت نیست، یادآور شد: مشکل امروز ما در درجه اول عنصر مدیریت و در مرتبه دوم تسهیل گری در قوانین و اختیارات است و اگر این دو مسئله در هر نهادی حل شود، امکان تحقق تمام اهداف در نظر گرفتهشده فراهم میشود.
وی تصریح کرد: بنده بهعنوان شهردار قم حاضر هستم در هر مسئلهای که کارآمدی و مؤثر بودن آن تصمیم در یک سازمان ثابت شود، اختیارات خودم را واگذار کنم.
سقائیاننژاد در ادامه به آخرین وضعیت پروژه عمار یاسر و اختصاص ۸۰ میلیارد تومان برای پیشبرد برشهایی از این طرح تا پایان سال اشاره کرد و اظهار داشت: تمام پلاکهای بین میدان معلم تا خیابان ممتاز تملک شده و بخشی از تونل خیابان عمار یاسر نیز تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی، الحاق روستای جمکران به محدوده شهری را مورد توجه قرار داد و افزود: روستای جمکران بهصورت رسمی جزء حریم و محدوده شهری قم قرار گرفته است و امکان توسعه و رشد آن فراهم است؛ پروژههای فعال در اطراف مسجد جمکران، رینگ دوم مسجد جمکران و خیابان ظهور تأثیرات مستقیمی بر روستای جمکران خواهد گذاشت.
شهردار قم یادآور شد: تا زمانی که مسائل زیربنایی مانند آب و فاضلاب، برق، گاز و … در اطراف جمکران تکمیل نشود، آسفالت معابر آن به سود شهروندان و بودجههای عمومی نیست.
سقائیاننژاد همچنین به ضعیف بودن تجهیزات آتشنشانی قم واکنش نشان داد و گفت: ایمنی شهری و در رأس آن سازمان آتشنشانی قم در وضعیت استانداردی از نظر موازین جهانی قرار دارد و با فعالسازی ۲۴ ایستگاه، به ازای هر ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه در شهر قم دایر است.
شهردار قم تأکید کرد: امروز قم از نظر استاندارد مراکز و تجهیزات آتشنشانی اگر جایگاه نخست کشوری را نداشته باشد جایگاه دوم را حتما دارد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت احداث خیابان شهیدان برقعی، اظهار کرد: هماکنون به دلیل ثبت تاریخی مسجدی در مسیر این پروژه در میراث فرهنگی، این طرح با مشکلاتی روبهرو شده است و شهرداری نیز نسبت به حفظ محدوده تاریخی این مسجد با وجود افزایش هزینههای عمرانی پایبند بوده و از دو طرف دسترسی به آن پیشبینیشده است و اطراف آن نیز آرامسازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرای خیابان شهیدان برقعی ۵۰ سال است که در دستور کار قرار دارد، ابراز کرد: فرایند احداث این خیابان سالها طول کشیده بود، اما مسجد در مسیر در دو سال گذشته بهیکباره ثبت میراث فرهنگی شد.
شهردار قم تصریح کرد: چند صدایی در شورا و شهرداری یکی از مشکلات مدیریت شهری است و برای پیشبرد اهداف شهری باید این چندصدایی بودن از بین برود چرا که یک روز عقب افتادگی پروژه های شهری هزینه های سنگینی را به مدیریت شهری و شهروندان تحمیل می کند.
سقائیاننژاد افزود: شهرداری قم با وجود شرایط تحریم موفق شده برنامههای عمرانی خود را ۷۲ درصد و بودجه های پیش بینی شده خود را ۹۳ درصد محقق کند که در سطح کشور یک مسئله بسیار قابل توجه است.
وی در بخشی از این نشست به جایگاه ویژه قم اشاره کرد و گفت: تمام برکات موجود در قم در ابعاد مختلف بهویژه بعد علمی و معنوی به خاطر وجود حضرت فاطمه معصومه(س) است.
وی با بیان اینکه به دستاندرکاران برگزاری مراسم روز قم تأکید شده که باید یک هفته به نام روز قم نامگذاری شود و در هر روز نیز یک همایش در ابعاد ملی و بینالمللی برای معرفی ظرفیتهای قم برگزار شود افزود: نباید شهرداری قم در برگزاری این روز بهتنهایی در میدان باشد.
به گفته شهردار قم، باید دبیرخانه و ساختار منسجمی برای بزرگداشت روز قم راهاندازی شود تا بهتدریج این روز در سطح ملی و بینالمللی نهادینهشده و تمام کشور درگیر این ایام شود و درگیری عموم شهروندان قمی نیز پررنگتر شود.
- نویسنده : صدرالدین فلاح