نخستین جشنواره کالا و محصولات فرهنگی استان قم طی مراسمی با حضور مسئولان استانی و معرفی برگزیدگان هر بخش به کار خود پایان داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، سید رسول موسوی نژادیان در اختتامیه نخستین جشنواره کالا و محصولات فرهنگی استان قم که در سالن جلسات ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: این جشنواره در قالب هفتمین دوره جشنواره جایزه فیروزه که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود با چهار موضوع هدایای فرهنگی، عروسک سازی، نوشت افزار و اسباب بازی برگزار شد.
وی شمار آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره را مورد توجه قرار داد و گفت: ۲۱۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که ۲۵ درصد آثار ارسالی به بخش داوری راه یافتند که از این تعداد هشت نفر برگزیده شدند که به آنان لوح تقدیر و جایزه این جشنواره اهدا شد و یک نفر نیز شایسته تقدیر شناخته شد.
دبیر نخستین جشنواره کالا و محصولات فرهنگی استان قم اضافه کرد: آثار برتر این جشنواره به جشنواره ملی جایزه فیروزه معرفی میشوند که آثار آنان در سطح ملی ارزیابی می شود.
وی با تبیین دلایل برگزاری این جشنواره عنوان کرد: حمایت از کالای فرهنگی و حمایت از اقتصاد فرهنگ و هنر هدف این جشنواره است و این جشنواره می تواند کمک شایانی به معرفی و فروش آثار فرهنگی در سراسر کشور و خارج از کشور داشته باشد.
موسوی نژادیان اضافه کرد: جشنواره کالا و محصولات فرهنگی تا کنون در هفت دوره از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران به صورت متمرکز برگزار و امسال در همه استان ها بخش استانی آن دنبال شده است.
محصولات فرهنگی قم در نمایشگاههای ملی معرفی شود
سید موسی حسینی کاشانی هم در این مراسم با بیان اینکه تغییر رنگ وضعیت گسترش ویروس کرونا در بیشتر استانهای کشور از آبی و زرد به قرمز موجب شد که جلسات اداری به صورت محدود برگزار شود اظهار کرد: در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا شعار در خانه بمانیم بسیار مشهور بود و آنچه موجب میشد که در خانه ماندن برای مردم آسان تر شود وجود فیلمها، نرم افزارها و کتابهایی است که سرگرمی مناسبی را برای در خانه ماندن فراهم کرده است.
وی افزود: روزهای در خانه ماندن به دلیل شیوع ویروس کرونا موجب شد که مردم و مسئولان بیش از پیش قدردان تولیدکنندگان محصولات فرهنگی باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با عنوان اینکه محصولات فرهنگی محدودیت ندارند و دارای گستره فراوانی هستند،گفت: لازم است که چارچوبی برای کالای فرهنگی تعریف شود تا ظرفیتهای تولید محصولات فرهنگی بهتر شناخته شود که در این راستا میتوان برگزاری جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی را نقطه آغازین این رویداد مهم دانست.
لازم به ذکر است در بخش هدایای فرهنگی زهرا غلامی رتبه نخست، سعید سعادتمند رتبه دوم و فیروز علیزاده رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
دربخش عروسک سازی نیز هیات داوران هیچ اثری را شایسته رتبه نخست ندانسته و فتحاله فرخوند بهعنوان رتبه دوم و مریم کریمی به عنوان رتبه سوم معرفی شدند.
در بخش اسباب بازی نیز رتبه نخست این بخش به فتحاله فرخوند، رتبه دوم به مهدی پیوند زنی و رتبه سوم نیز به سید علیرضا طباطبایی اختصاص یافت و دربخش نوشت افزار نیز هیچ یک از آثار ارسالی حایز رتبههای برتر شناخته نشدند و تنها انتشارات بهار دل ها شایسته تقدیر شناخته شد.