ماشین فقر نیاز به هل دادن ندارد
ماشین فقر نیاز به هل دادن ندارد

مدیرکل کمیته امداد استان قم معتقد است ماشین فقر احتیاج به هل دادن ندارد و می‌گوید: اگر استارت بزنیم و موتور فقر را روشن کنیم، خودبه‌خود شروع به حرکت می‌کند.

 

به گزارش دیدار قم، اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها از جمله برنامه‌هایی بود که به‌منظور فقرزدایی در کشور انجام شد اما نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، پرداخت فراگیر یارانه به تمام افراد جامعه نه ‌تنها موجب کاهش فقر نشد بلکه به دلیل فشارهای تورمی ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها معادل ۸ درصد بر میزان فقر کشور اضافه شد.

قانونی که مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار دیدار قم، اجرای آن را در مهار فقر بی‌تأثیر دانست و تصریح کرد: سالانه بالغ‌بر ۴۳ هزار میلیارد تومان در غالب یارانه توزیع می‌کنیم اما آمار حوزه فقر به‌طور فزاینده‌ای به پیش می‌رود.

محسن مسعودیان راد با تأکید بر اینکه امروز فقر با تزریق پول حل نمی‌شود، معتقد است: ریشه فقر به مسائل فرهنگی برمی‌گردد.

وی فقر مالی را از نتایج فقر فرهنگی دانست و راهکارش برای مقابله با آن «فرهنگ‌سازی و توانمندسازی» است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی قم با بیان اینکه در خانواده‌های مددجویان استعدادها و قابلیت‌های بزرگی نهفته است، گفت: هنر مجموعه کمیته امداد شناسایی و شکوفایی این استعدادها است.

وی تصریح کرد: اگر نتوانیم در این زمینه موفق عمل کنیم همچنان در فقر درجا خواهیم زد و با فقر پذیری و گسترش فقر مواجه خواهیم بود، همان چیزی که بعد از چهار دهه هنوز جامعه ما با این پدیده تلخ مواجه است.

مسعودیان با بیان اینکه ماشین فقر احتیاج به هل دادن ندارد، خاطرنشان کرد: اگر استارت بزنیم و موتور فقر را روشن کنیم، خودبه‌خود شروع به حرکت می‌کند.

وی فقرا را محتاج به «فرصت» دانست و در این خصوص «اشتغال» را به عنوان یک راهبرد بسیار مهم و کلیدی توصیف کرد و یادآور شد: در همین راستا تمام خانواده‌هایی که در امداد جهیزیه دریافت می‌کنند مکلف شدند از حوزه مشاوره اشتغال عبور کنند و هر زوج یا زوجه باید یک اشتغال داشته باشد.

مدیرکل امداد امام خمینی قم بر لزوم ایجاد اشتغال حتی برای خانواده‌های که زیرپوشش این مجموعه نیستند تأکید و اذعان کرد: آماده هستیم به تمام زوجینی که توسط مؤسسات خیریه جهیزیه دریافت می‌کنند  خدمات اشتغال ارائه دهیم.

وی ورود به حوزه پیشگیری از فقر را نیز مهم ارزیابی کرد و گفت: «باید مرز فقرزدایی را به سمت خانواده‌هایی ببریم که در معرض فقر هستند.

مسعودیان راد با بیان اینکه اگر اشتغال این خانواده را فراهم کنیم شاهد افزایش بی‌رویه و لجام‌گسیخته طلاق نخواهیم بود، اشتغال را یکی از علت‌های طلاق به‌ویژه در همان سال‌های اولیه زندگی دانست و اظهار کرد: اگر اشتغال ما درست باشد شاید خانواده‌ها ساماندهی بهتری هم پیدا کنند.

مدیرکل امداد امام خمینی قم «نقطه زنی» را در حوزه فقرزدایی ضروری دانست و تأکید کرد: در این حوزه اگر هدفمند نباشیم شاهد حرکت‌هایی در تاریکی، بی‌هدف و کور خواهیم بود.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه مدیریت فقر در کشور باید از حالت سنتی به حالت نوین تبدیل شود، هوشمند سازی امداد، یکپارچه‌سازی بانک‌های اطلاعاتی، ساماندهی دستگاه‌های حمایتی و مؤسسات خیریه، مردمی کردن امداد و تخصصی کردن مراکز نیکوکاری را از جمله راهکارهای افزایش کارآمدی کمیته امداد و جلوگیری از هدر رفتن منابع برشمرد.

مسعودیان راد با بیان اینکه در این زمینه‌ها نیز به دنبال «ایده پردازی» هستیم، تصریح کرد: قطعاً رسیدن به این اهداف احتیاج به زمان دارد زیرا ما در حوزه فقر ۴۰ سال است که در توزیع کالا و غذا رقابت کرده‌ایم.

وی همچنین ورود «مراجع معظم تقلید و وجوهات شرعی به حوزه فقر را امروز یک ضرورت دانست و تأکید کرد: همان‌گونه که ریشه فقر ما فرهنگی است برای درمانگری آن نیز محتاج به راهنمایی‌ها، هدایت‌ها و مبانی فکری و فرهنگی از حوزه‌های علمیه هستیم.

  • نویسنده : مهدی جعفری