رئیس بنیاد نخبگان استان قم گفت: خانه خلاق و نوآوری نخبگان استان در راستای سیاستهای بنیاد نخبگان به زودی در قم راهاندازی میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، محمد حسین ظریفیان در نشستی خبری که به مناسبت دوازدهمین سالروز تاسیس بنیاد نخبگان برگزار شد با اشاره به پیشتازی قم در تاسیس بنیاد استانی نخبگان اظهار کرد: در قم به عنوان ششمین استان در کل کشور بنیاد نخبگان تاسیس شد و تا به امروز این بنیاد در خدمت استعدادهای برتر و نخبگان بوده است.
وی افزود: دانشافزایی و مهارت آموزی دو محور مهم در فعالیتهای این بنیاد به شمار میروند و برنامههای مختلفی در راستای تحقق این دو مهم تدوین و اجرایی شدهاند.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم بخش دوم اقدامات این بنیاد را در حوزه معرفتافزایی دانست و خاطرنشان کرد: از جمله برنامههای این بخش میتوان به برپایی اردوهای جهادی با حضور نخبگان و فعالیت آنها در مناطق محروم اشاره کرد که با هدف تقویت مسئولیت اجتماعی در این افراد راهاندازی شدند.
وی ادامه داد: در زمانی زندگی میکنیم که میتوان گفت سلبریتیزده است به عبارتی الگوهایی در جامعه رواج یافتهاند که عملا صلاحیت این جایگاه را ندارند و گاه چهرههای مبتذلی هم هستند بنابراین باید با برنامههای مختلف نخبگان را به عنوان الگو معرفی کنیم، نخبگانی که صلاحیت الگو شدن در موضوعات مختلف مانند پزشکی، مهندسی، هنری و غیره را دارند و میتوانند باعث پیشرفت نوجوانان و جوانان کشور شوند.
ظریفیان با اشاره به تسهیلات ارائه شده به نخبگان قم در سال ۱۴۰۰ گفت: تسهیلات در قالب ۷ طرح به نخبگان استان قم در سال گذشته پرداخت شد؛ این طرحها مزین به نام شهدای کشور بود که برکت نام آنها باعث شد اقدامات مهمی در این موضوع در دستور کار قرار بگیرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم افزود: طرح شهید وزوایی با موضوع شناسایی و حمایت از دانشجویان مستعد یکی دیگر از طرحهای در دستور کار است که مخاطب هدف این طرح دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند، در این طرح اعتبارات دستیاری، همکاری دانشجویی، هدیه ازدواج و ودیعه مسکن ارائه میشود.
وی ادامه داد: طرح شهید احمدی روشن با موضوع حمایت از هستههای دانشجویی مسئله محور زیر نظر اساتید توانمند دنبال شد که مخاطب هدف در این طرح دانشجویان و طلاب مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری بودند، در این طرح پرداخت کمک هزینه و کار پژوهشی زیر نظر استاتید در موضوعات مختلف دنبال شد و افراد با کمک استید یک مسئله پژوهش محور را بررسی و مشکلات شناسایی و برای آنها راه حلی ارائه میکردند.
ظریفیان در رابطه با طرحها و برنامههای سال ۱۴۰۱ بنیاد گفت: یکی از مهمترین برنامههای ما در سال جاری افزایش تعاملات دو سویه با نخبگان است، ما باید این بنیاد را بیشتر در جامعه معرفی کنیم تا استعدادهای برتر ما در مدارس، بین طلاب و در دانشگاهها شناسایی شوند و با انجام مراحل مربوطه تبدیل به یک نخبه شوند.
وی ادامه داد: با همکاری استانداری و شخص استاندار برنامههای مهمی برای نخبگان استان قم در نظر گرفته شده و از دستگاههای اداری استان خواسته شده تا در این امر مهم به کمک بنیاد نخبگان بیایند، همکاری با دستگاههای اداری تا به حال خوب بوده اما باید بیشتر تقویت شود.
رئیس بنیاد نخبگان قم گفت: در بنیاد ملی نخبگان برای همکاری با دستگاههای اداری شرح وظایفی تعریف شده و دستگاهها در استانها موظف هستند که برای حمایت از نخبگان و ارائه خدمات به آنها اقداماتی را انجام دهند.
ظریفیان در خصوص ادامه برنامههای سال ۱۴۰۱ بیان کرد: یک سری برنامههای معمول و متعارف دیگری در دستور کار قرار داده شده، برنامههای ما در ۴۶ عنوان به بنیاد ملی نخبگان معرفی شده و البته که این ۴۶ برنامه به صورت ابلاغی است که در پایان سال ۱۴۰۱ باید گزارش اقدامات صورت گرفته به بنیاد ملی نخبگان ارسال شود.
وی افزود: اولین برنامه تاسیس و راه اندازی «خانه خلاق و نوآوری نخبگان» استان قم است، از گذشته خانههای خلاقی در استان فعالیت میکردند اما فعالیت هیچ کدام از آنها با محوریت نخبگان قمی نیست، مقدمات و مطالعات این طرح انجام شده و زیر ساختهای آن در حال آماده سازی است که بتوانیم در سال جاری از این خانه خلاق مرتبط با نخبگان قمی بهرهبرداری کنیم.
ظریفیان گفت: طرحهای دیگر تسهیلاتی نیز در دستور کار هستند و نخبگان میتوانند با مراجعه به وبگاههای sina.bmn.ir و ahmadiroshan.bmn.ir و jazb.bmn.ir شرایط را مطالعه و خود را به ما معرفی کنند تا از تسهیلاتی همچون استخدام در ادارات، وام ودیعه مسکن، هدیه ازدواج، اعتبارات پژوهشی و موارد دیگر استفاده کنند، در حال حاضر ۴۴۰ نخبه قمی از خدمات بنیاد نخبگان استان قم بهره میبرند.
- نویسنده : صدرالدین فلاح