در نظر داشتن کمبود مراکز فرهنگی و تجاری در منطقه پردیسان، در هنگام برنامه ریزی ساخت و ساز مسکن ملی، از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه شود.
سال ۱۳۹۰ بود که پردیسان به یکی از مناطق هشتگانه شهرداری قم تبدیل شد. شهرکی که بیشتر شهرتش را مدیون پروژه مسکن مهر و ساختمانهای مسکونی است.
دلایل بسیاری از جمله افزایش جمعیت، باعث شد تمایل شهروندان قمی به زندگی در این منطقه بالا برود، منطقهای که جدا از هیاهوها و ترافیکهلی شهری میتوانست محیطی آرام برای زندگی باشد. اما همیشه آن روی سکهای هم وجود دارد. درست است که در اوایل دهه نود، هزینه اجاره و خرید منزل در آن منطقه به گونهای بود که فشار کمتری به مردم وارد شود، درست است که از آرامش بیشتری نسبت به داخل شهر برخوردار است اما متاسفانه اکنون ساکنین این منطقه با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکنند؛ مشکلاتی که هنوز پس از سالها که این شهرک جزوی از مناطق استان قم شده، حل نشدهاند.
جمعیت شهرک پردیسان در حال افزایش است و با وجود پروژه مسکن ملی قاعدتا ساکنین این منطقه افزایش چشمگیری خواهند داشت، اما متاسفانه این مرکز به شدت از نظر امکانات فرهنگی و رفاهی فقیر است. کمبود مدرسه، کتابخانه، مراکز خرید، فروشگاهها… همه و همه مشکلاتی است که با بیشتر شدن جمعیت مسلما دو برابر میشوند.
به گفته حجتالاسلام والمسلمین حامدی، امام جمعه شهرک پردیسان، جمعیت فعلی پردیسان ۳۰۰ هزار نفر است و با ساخته شدن مسکنهای ملی جدید ۱۰۰ هزار نفر دیگر نیز به این جمعیت اضافه خواهدشد.
با وجود این رقم مسلما مسئولین بایستی چارهای اندیشیده باشند و در فکر افزایش محیطهای فرهنگی و تجاری و رفاهی و درمانی باشند.
امام جمعه شهرک پردیسان در خصوص نیاز شدید این منطقه به کتابخانه و محیطهای فرهنگی، گفت: برای تامین کتابخانه در پردیسان باید در ابتدا به دنبال ظرفیتهای مجموعههای دولتی و سپس جذب خیرین باشیم.
استاندار قم در ادامه با اشاره به کمبود فضاهای آموزشی در شهرک پردیسان، ابراز کرد: دولت آمادگی تامین اراضی مورد نیاز با کاربری آموزشی را دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به محدودیتهای اعتباری دولت، باید از ظرفیت خیرین برای ساخت و تجهیز اماکن آموزشی استفاده شود.
نمیتوان تصمیمگیری ساخت مسکن را از افزایش مراکز فرهنگی و تجاری جدا دانست. مسلما با تراکم جمعیت در یک منطقه احتیاج به مراکز مختلف برای رفع نیازهای ساکنین آن منطقه هم مطرح میشود. اکنون که مسئله مسکن ملی مطرح شده، باید ابتدا نیازهای پررنگ ساکنین فعلی منطقه پردیسان رفع شود و سپس برای نیازهای ساکنین جدیدی که قرار است در آینده در مسکنهای ملی زندگی کنند، برنامهریزی دقیقی صورت گیرد.
البته اینها تنها مشکلاتی نیست که ساکنین سهرک پردیسان با آن دست و پنجه نرم میکنند. در فصول بارانی سال، با آبگرفتگیهای متعدد شرایط برای اهالی پردیسان به مراتب سختتر میشود.
از مهمترین مسیولیتهای مسئولین شهری، رفع نیاز شهروندان است، خصوصا اگر آن نیازها، نیازهای ابتدایی یک انسان برای یک زندگی معمولی باشد. در نظر داشتن کمبود مراکز فرهنگی و تحاری در منطقه پردیسان، در هنگام برنامه ریزی ساخت و ساز مسکن ملی، از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه شود.
- نویسنده : سارا تقیزاده