نخستین نشست آموزشی مدیران فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی دانشگاه پیام نور، به میزبانی استان قم برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، نخستین نشست آموزشی مدیران فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی پیام نور سراسر کشور، پیش از ظهر امروز در مجتمع فرهنگی آموزشی پیام نور شهرستان کهک برگزار شد.
مهمان ویژه این نشست، دکتر ابراهیم تقیزاده رئیس دانشگاه پیام نور بود؛ او در سخنانی با بیان اینکه طرح آمایش و ساماندهی دانشگاهها را قبول داریم ولی این مسئله باید در فرآیندی صحیح انجام شود و تقویت دیگر دانشگاهها، در گرو حذف پیام نور محقق نشود اظهار کرد: دبیری کارگروه آمایش و ساماندهی معاونت آموزشی وزارت علوم را بر عهده دارم؛ بیش از ۲۴۰۰ دانشگاه در سطح کشور وجود دارد که باید به ۴۰۰ دانشگاه در سطح کشور کاهش یابد، چنانچه این اصل و توازن مربوط به همه دانشگاهها باشد و به صورت کارشناسی پیش برود، میتواند قابل توجیه باشد ولی گاهی، موارد از مجرای کارشناسی پیش نمیروند و فشارهای متعددی هست که موجب شوند کوچکسازی یک دانشگاه انجام شود و دانشگاهی دیگر، چنین چیزی را تجربه نکند و حتی توسعه هم داشته باشد.
تقیزاده با بیان اینکه لازم است مرجعیت متمرکز آمایش و ساماندهی باید مشخص باشد گفت: مدتی قبل طرحی در مجلس ارائه شد مبنی بر اینکه دانشگاههای فنی و حرفهای، پیام نور و جامع علمی و کاربردی با هم ادغام شوند، طرحی هم امروز در کمیسیون آموزش با حضور نمایندگان کمیسیون تلفیق مطرح شده که پیام نور در مراکز استانی با دانشگاههای فرهنگیان ادغام و در شهرهای دیگر هم در مراکز آموزشی و دیگر دانشگاهها ادغام شود که این نوع برخورد، به هیچ وجه مناسب نیست.
گفتنی است در نوبت صبح و در بخش نخست مراسم، دکتر مهدی محمدی معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور طی سخنانی اظهار کرد: کار فرهنگی زمانبر و دشوار است و ما هم به دنبال کار ویترینی پر زرق و برق نیستیم بلکه میخواهیم وظایفمان را انجام دهیم و به نتیجه مطلوب هم میاندیشیم.
معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور: کانونهای فرهنگی دانشجویی به اتاق حل مسئله تبدیل میشوند
وی افزود: بناست در این نشست آموزشی، به هم اندیشی بپردازیم و کانونها و انجمنهای دانشجویی را به اتاقهای حل مسئله تبدیل کنیم تا مشکلی از دانشگاه و جامعه حل شود نه اینکه صرفا پاتوقی برای دانشجویان باشد.
محمدی با تاکید بر اتصال ظرفیتهای فرهنگی، آموزشی و تربیت بدنی دانشگاه پیام نور به یکدیگر با مدیریت مدیران فرهنگی واحدهای استانی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است از پتانسیلهای استانی همچون سپاه و بسیج هم استفاده شود تا این ظرفیتهای نهفته داخلی و خارجی شکوفا شوند.
معاون وزیر علوم: پیام نور در عرصه فرهنگی پیشتاز است
در ادامه، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سخنرانی کرد و با بیان اینکه هم افزایی معاونان فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی، موجب رشد همه جانبه دانشجویان خواهد شد گفت: این اقدام باید در مجموعه آموزش عالی کشور انجام شود و خوشحالیم که پیام نور در این زمینه پیشگام بوده است.
وی افزود: آییننامه مسئولیت اجتماعی در معاونت فرهنگی وزارت علوم تدوین شده و به زوی ابلاغ خواهد شد زیرا عقیده داریم تقویت مسئولیت اجتماعی یکی از اصولیترین کارها در سطح دانشگاههاست.
مشاور عالی رئیس دانشگاه پیام نور: پیام نور مولود انقلاب اسلامی و کانون آرامش است
پس از آن دکتر سید علی علم الهدی مشاور عالی رئیس دانشگاه پیام نور هم سخنرانی کرد؛ او با بیان اینکه برند دانشجویان پیام نور، با عنوان فرهنگی شناخته میشود و این، افتخاری بزرگ برای دست اندرکاران و مدیران فرهنگی واحدهای پیام نور در سراسر کشور است خاطرنشان کرد: از سویی، وظیفه مدیران این بخش را سنگینتر کرده است.
علم الهدی با بیان اینکه پیام نور مولود انقلاب اسلامی است گفت: زمانی که جمعیت پشت کنکور به حد انفجار رسیده بود، پیام نور بود که این بار را کاهش داد و بیشترین نقش را در ارتقاء سطح آموزش بانوان کشور به خصوص در مناطق محروم داشت در حالیکه هیچ دانشگاه دولتی، چنین اقدامی انجام نداد آن هم با شهریهای به مراتب کمتر از دانشگاههای آزاد و غیر انتفاعی که بسیاری، توان پرداخت آن را ندارند.
رئیس پیام نور قم: در کار فرهنگی نیازمند مدیران جهادی هستیم
حجتالاسلام والمسلمین رجب اکبرزاده رئیس دانشگاه پیام نور استان قم، دیگر سخنران آیین افتتاحیه این نشست بود؛ او با بیان اینکه در حوزه فرهنگ، نیازمند مدیران جهادی هستیم گفت: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اینگونه بودند، خودشان جلو میرفتند و به دیگران میگفتند بیایید، بنابراین مدیرانی که سر جای خود بنشینند و بگویند دیگران پیش بیفتند، راه به جایی نمیبرند.
رئیس دانشگاه پیام نور استان قم با اشاره به استفاده از ظرفیت خیرین برای تکمیل پروژههای آموزشی و فرهنگی پیام نور قم خاطرنشان کرد: در زمینه نیازهای نرم افزاری، باید اساسنامه جامعی در پیام نور تدوین و اجرایی شود تا شاهد خدمترسانی مناسب فرهنگی و اجتماعی باشیم.
هر فعالیتی در دانشگاه باید پیوست فرهنگی داشته باشد
حجتالاسلام والمسلمین سید محمود نبوی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه پیام نور دیگر سخنران این مراسم بود؛ او با بیان اینکه معتقدم هر کسی که در دانشگاه مشغول فعالیت است باید پیوست فرهنگی برای کارش در نظر بگیرد گفت: سابق بر این، بالای هر نامهای، جملهای از امام معصوم(ع) یا امام راحل درج میشد که نوعی کار فرهنگی بود.
نبوی تصریح کرد: در تمام جشنوارهها و جلسات دانشجویی، باید مسائل دینی و معنوی هم مطرح شود تا به تدریج شاهد رشد اخلاقی و معنوی آنها باشیم.
تقویت خداباوری و دینمداری در جوانان یکی از رسالتهای دانشگاههاست
حجتالاسلام والمسلمین علی نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم هم در این مراسم سخنرانی کرد؛ او با بیان اینکه شخصیت انسان از نظر اسلام، به دو مسئله بستگی دارد گفت: این دو مهم، علم و اخلاق هستند البته از ادب هم به عنوان یکی دیگر از شاخصهها نام برده شده است.
وی اظهار کرد: اقبال به دین، در فطرت انسانهاست بنابراین وظیفه دانشگاهها و به خصوص مدیران فرهنگی مراکز آموزش عالی، بازگرداندن نسل جوان به فطرت الهیشان است.
تقدیر از خیر دانشگاهساز استان قم
در پایان بخش نخست این نشست؛ لوح تقدیر دکتر تقیزاده رئیس دانشگاه پیام نور به حسن زاهدی مطلق یکی از خیرین دانشگاهساز استان قم اهدا شد.
زاهدی مطلق از جمله خیرین استان قم است که نقش موثری در تامین اعتبار لازم برای ساخت و توسعه مجتمع فرهنگی و آموزشی پیام نور کهک داشته است.
گفتنی است نخستین نشست آموزشی مدیران فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی دانشگاه پیام نور کشور(یادواره دانشجوی جهادگر بسیجی شهید محمدرضا احمدی)، از ۲۴ تا ۲۶ مردادماه به مدت سه روز به میزبانی مجتمع فرهنگی و آموزشی پیام نور شهرستان کهک برگزار میشود.
این دوره شامل کمیسیونهای تخصصی فرهنگی، دانشجویی و تربیت بدنی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، برنامههای زیارتی در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و امامزادگان شاخص استان و نشست مشترک معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور با مدیران فرهنگی واحدهای استانی است.
از جمله موضوعات کمیسیونهای تخصصی میتوان به تشریح آییننامهها و وظایف مدیران فرهنگی، رسانه و فضای مجازی، تجربهنوردی با حضور دکتر رضایی کوخدان و دکتر سلطان احمدی و همچنین پرسش و پاسخ در بخش فرهنگی؛ رفع اشکالات سامانه وام دانشجویی، مشاوره و سلامت، کمیته انضباطی و تولیدات دانشجویی و همچنین پرسش و پاسخ با موضوع کارآفرینی در بخش دانشجویی؛ و آموزش سامانه بانک اطلاعات ورزشی دانشجویان، درآمدزایی ورزشی، بررسی تقویم ورزشی سال و پرسش و پاسخ در بخش دانشجویی اشاره کرد.
- نویسنده : زهرا زنگنه