جشنواره کتابخوانی رضوی معرف هویت دینی و ملی است
جشنواره کتابخوانی رضوی معرف هویت دینی و ملی است

نویسنده کتاب «فصل فیروزه» گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی معرف هویت دینی و ملی است و باید نسبت به آن اهتمام بیشتری داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، محبوبه زارع، نویسنده کتاب «فصل فیروزه» با ابراز خرسندی از منابع متنوع نهمین جشنواره رضوی اظهار کرد: این جشنواره بیانگر هویت دینی و ملی ما است.

نویسنده کتاب «فصل فیروزه» درباره علت نام‌گذاری کتاب بیان کرد: در آغاز، عنوانِ «دختری در کاروان» را برای این داستان انتخاب کردم که شورای علمی ناشر(کتابستان معرفت) چند عنوان دیگر را پیشنهاد داد و فهرستی مرکب از ده عنوان برای ناشر ارسال شد که در نهایت، شورا «فصل فیروزه»را  تصویب کرد.

وی ادامه داد: بعد از دو دهه فعالیت در ادبیات آیینی و درک نیاز مخاطبان و آگاهی از ذائقه آنان، به این نتیجه رسیدم که زبان خواننده معاصر و نسل جدید، چیزی فراتر از کارهای موجود و سبک دهه های پیشین است و من زبان نسل جدید را در کشوری دینی پیدا کردم و با خود اندیشیدم که هنر دینی باید با احساس افراد ارتباط عمیق‌تری پیدا کند و تنها راه آن، همزبانی با موضوع مشترکی با نام عشق است که کانون توجه و مورد علاقه نسل جوان است.

این نویسنده بیان کرد: تلفیق دو داستان موازی در یک کتاب که برگرفته از تاریخ اسلام و تخیل و هنر پردازش داستانی است، کار آسانی نبود. اما در مجموع به خاطر ارادت قلبی که به ساحت مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) دارم و همچنین با مطالعه در تاریخ اهل بیت(س)، نقش پررنگ ایشان را در خلق داستانی با محوریت عرفان و عشق دیدم؛ ضمن آنکه همیشه در نظر داشتم کاری متفاوت برای آن بانوی مطهر انجام دهم و احساس می‌کنم تغییر سبک ادبی من در نوشتن ادبیات دینی با همین اثر اتفاق افتاده است. هرچند «فصل فیروزه» حق مطلب را آن طوری که شایسته است، ادا نکرده اما برای نقطه شروع از آن راضی هستم  و لبخند حضرت را بر این اثر احساس می‌کنم.

زارع اظهار کرد: علت خلق اثری با ژانر عاشقانه، تنها مخاطب و ذائقه وی بوده است که برای هر نویسنده مسئله بسیار مهمی است. جامعه هدف من نسل جوانی است که خواه ناخواه تشکیل زندگی اش با عشق، آن هم از جنس مخالف شروع می‌شود که اگر خدا بر آن سایه افکند و در جدال با نفس اماره و شیطان به پیروزی برسد، به ثبات و آرامش حقیقی دست خواهد یافت. «فصل فیروزه» سفری از چنین عشق‌های انسانی و مجازی را به سوی حقیقت که مسیر خداوند است و در زبان شیعه به مسیر ولایی تعبیر می‌شود، به نمایش می‌گذارد. حتی اینکه شخصیت اصلی داستان‌، دختری غیرمسلمان است، تعمدی برای تبیین میزان فاصله با حقیقت است که هرچقدر هم دور باشد،‌ باز هم ولایت راه حق را به بشر نشان خواهد داد.

این نویسنده افزود: احساسی که از نوشتن این اثر داشتم همان حس دهه هشتاد بود. یعنی همان شور و شوق آغاز روزهای نویسندگی در بیست سالگی که بنا بر روحیه مذهبی خود، علاقمند بودم، قلمم را در راستای احیای مکتب اهل بیت بکار بگیرم.

وی سپس گفت: بازخورد از سوی مخاطب، موضوعی مشترک برای همه هنرمندان به ویژه نویسندگان است و انتظار من نیز از خوانندگان، تنها تامل و دریافت پیام است و پیام این کتاب،‌ چیزی جز دعوت به اندیشه در حقیقت ولایت و نقش حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان مروج عطر ولایت و منتشر کننده آن در ایران و جهان نیست. ولایت هم به نوبه خود، مفهومی بسیار گسترده دارد که از مهر شروع می‌شود و به حقیقت اتصال می‌یابد.

زارع تصریح کرد: وظایف رسانه‌ها در انعکاس جشنواره‌ها، مسابقات فرهنگی فراتر از وظایف رسمی و سازمانی است و باید همراه با هنر و خلاقیت باشد؛ چراکه نوآوری در انعکاس اخبار فرهنگی باعث پویایی و رونق در فضای فرهنگی کشور می شود، علاوه بر اینکه رسانه هم محصول فضای فرهنگی و هم تولیدکننده آن است. از این رو رشد و شکوفایی آن به ویژه در حوزه کتاب نشان از سرزندگی دارد و توجه به این امر مهم تمام اقتضائات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور را در برمی ‌گیرد.

وی گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی، کتاب و تولید آن در اولویت‌ نیست که این معضل، علاقمندانِ به کتاب را از نعمت خواندن محروم می کند و در این مقطع حساس، رسانه ها به عنوان کارآمدترین و بهترین مجرا می‌توانند نقش مهمی را در احیای فرهنگ اهل بیت علیهم السلام داشته باشند که اگر سیاستی هوشمندانه و مخاطب‌ شناسانه را در پیش بگیرند شرایط حال به نفع فرهنگ متحول می شود.

این نویسنده اظهار کرد: جشنواره‌هایی همچون جشنواره کتابخوانی رضوی که مخاطب خود را پیدا کرده است، مسیری مناسب و پربازده را در افزایش سرانه مطالعه دارد، ضمن آنکه به معرفی کامل و جامع کتاب و نویسنده در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی می پردازد.

وی گفت: اطلاع رسانی با شیوه هایی متنوع و نوین، جذابیت بیشتر را برای مخاطب ایجاد می کند و تبلیغات باید به گونه ای باشد که جشنواره‌ها به دغدغه‌ های فرهنگی خانواده ها تبدیل شود. جشنواره‌ رضوی مخاطبان عام و خاص خود را شناخته است که ما آن را حتی در روستاها، مراکز فرهنگی و نهادهای مذهبی و دیگر دستگاه های اجرایی می بینیم. اما در کنار این موضوع باید دسترسی به منابع مسابقات کتابخوانی نیز مقدور باشد.

زارع  بیان کرد: از ظرفیت مساجد و پایگاه های بسیج در سراسر کشور نیز می‌توان در توزیع کتاب و در برگزاری و اطلاع رسانی جشنواره استفاده کرد. علاوه بر اینکه تنها با نگاه خانواده محور به مسئله فرهنگ می‌توانیم روحیه کتابخوانی را در کشور ترویج دهیم که نهاد کتابخانه های عمومی کشور این خلا و نیاز را در جامعه احساس کرده و متولی این امر مهم شده است.

وی گفت: نوشتن با هدف معرفی اهل بیت، در وهله نخست به رشد معنوی و قابلیت‌های درونی نویسنده کمک می کند و  البته این موضوع درباره تمامی هنرها صدق می کند اما زبان قلم بارزتر و تاثیرگذارتراست. از این رو در مرحله اول عنایت اهل بیت و نقش معصومین در شفاف‌سازی و زدودن کدورت‌های روحی نویسنده نشان داده می شود و در اینجا است که آثار مرتبط با موضوع اهل بیت بر مخاطبِ جویایِ حقیقت تاثیر می‌گذارد و نوعی قداست و برکت را به او القا می‌کند. اما انتخاب زبان و سبک نگارش برخاسته از تجربه، هنر و اجتهاد درونی نویسنده است که با آن مخاطب را شریک خود بر سر سفره معارف الهی می کند.

این نویسنده در پایان گفت: برای ارتباط با نسل جدید، مقوله عشق بهترین گزینه است که می‌تواند نقطه اشتراک خوانندگان باشد و کلیدواژه ای شود که آنها را به میهمانی حقیقت دعوت کند.

انتهای پیام/د

 

 

 

  • منبع خبر : روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم