انجام موفقیت آمیز عمل بستن سوراخ بین دو دهلیز در قم
انجام موفقیت آمیز عمل بستن سوراخ بین دو دهلیز در قم

عمل بستن سوراخ بین دو دهلیز ( PFO) و باز كردن تنگي دريچه میترال قلب توسط بالون (PTMC) در بخش آنژیوگرافی بیمارستان شهید بهشتی قم برای نخستین بار و با موفقیت انجام شد.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، سید یاسر فروغی رئیس بیمارستان شهید بهشتی قم، در این خصوص اظهار کرد: این عمل توسط دکتر عطا فیروزی و با حضور دکتر حجازی و دکتر صادقی انجام شد و با انجام این روش، بیمار بدون نیاز به عمل قلب باز درمان می شود و نیازبه بستری طولانی مدت در بیمارستان و مخاطرات بعد از عمل را ندارد.

وی در پاسخ به این سئوال که PFO چیست گفت: PFO یک نقص در دیواره دوحفره بالائی قلب (دهلیزها) است، اصولا” دیواره دهلیزها از دو لایه تشکیل شده است که در قسمت وسط روی یک دیگر قرار گرفته ودیواره یک پارچه ای را تشکیل می دهد.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی قم گفت: مشخصا این نقص ( PFO ) ناشی از عدم اتصال این دولایه روی هم است که سبب می شود دو دهلیز به صورت یک کانال، مجرای دریچه ای شکل، به هم راه داشته باشند.

فروغی عنوان کرد: معمولا تا زمانی که ضایعات عصبی مثل سکته مغزی وTIA ( حملات کم خونی موقت مغزی ) بروز نکرده باشد این بیماری بدون تظاهر بالینی بوده و تشخیص داده نمی شود.

وی با اشاره به انجام عمل موفقیت آمیز برای نخستین بار در استان قم گفت: این عمل حدود یک ساعت طول می کشد که معمولا درکودکان و برخی از بزرگسالان تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.

فروغی گفت: در سال های اخیر عمل والولوپلاستی به ویژه در موارد تنگی دریچه میترال مورد استفاده وسیع قرار گرفته است و در موارد بسیاری به عنوان درمان انتخابی و جایگزین مناسب و ارجح برای عمل جراحی دریچه های قلبی مورد استفاده قرار می گیرد.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی قم گفت: عمل انجام شده در استان قم، مربوط به خانمی ۴۲ساله با وزن ۱۳۸کیلوگرم بود که به دلیل چاقی مفرط ومشکلات ناشی از آن تن به عمل جراحی کاهش حجم معده داده،که پس از آن دچار تب ودرد شکم شده بود.

وی ادامه داد: پس از مراجعه در بررسی های اولیه سوراخی در معده مشاهده شد که غذا از طریق آن به داخل حفره شکم راه پیدا کرده بود، با توجه به شرایط بسیار وخیم بیمار و اینکه جراحی مجدد با احتمال بالای مرگ وی همراه بود، عمل توسط دکتر احمد حرمتی استادیار وفوق تخصص گوارش وکبد دانشگاه علوم پزشکی قم و پرسنل ماهر بخش آندوسکوپی مرکز تحت آندوسکوپی قرار گرفت و فیستول معده بیمار با تکنیک ovesco clip در کمترین زمان ممکن بسته شد.

فروغی افزود: این کار باعث نجات جان بیمار و پیشگیری از جراحی مجدد وی شده و بیمار بعد از چند روز با حال عمومی خوب وبهبودی نسبی مرخص شد.

انتهای پیام/د

  • منبع خبر : روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم