بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان قم با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد
بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان قم با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد

بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان قم با معرفی برگزیدگان هر بخش به کار خود پایان داد و نمایش «مهندس واشینگ کلوز» به عنوان نمایش برگزیده معرفی شد.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس و محمدعلی خبری رئیس دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی از جمله مسئولان حاضر در مراسم اختتامیه بودند.

سیدمحمدجواد طاهری، اصغر نوبخت، محمدرضا آزاد و رضا ابوذر از جمله پیشکسوتان تئاتر قم در این مراسم حاضر بودند.

تجلیل و بزرگداشت مرحوم حاج علی تفضلیان، مرحوم اکرم دلداده و مسعود عابدینی از هنرمندان تئاتر قم، از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

در بخش پایانی این مراسم، آرای هیئت داوران بیست و یکمین جشنواره تئاتر قم متشکل از آقایان فرهاد مهندس پور، محمد امیر یاراحمدی و کوروش نریمانی قرائت شد که به شرح زیر است:

طراحی لباس

جایزه طراحی لباس برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و پنج میلیون ریال جایزه نقدی به منصوره اسدی طراح لباس نمایش «غسال خان» اهدا شد.

طراحی صحنه

هیئت داوران بیست و یکمین جشنواره تئاتر قم هیچ کدام از طراحان صحنه را حائز رتبه برگزیده ندانست اما با اهدای لوح سپاس، هدیه ویژه و مبلغ سه میلیون ریال جایزه نقدی از احمد شریفی فرد طراح صحنه نمایش «پنج متری اول، بن بست سوم» و ابوالفضل زینلی طراح صحنه نمایش «غسال خان» تجلیل کرد.

بازیگری زن

در این بخش، هیئت داوران اعلام کرد به درخواست شخصی خانم صدیقه مشایخی، ایشان در بخش بازیگری زن مورد قضاوت قرار نگرفته اند.

فاطمه رشید بازیگر نمایش «غسال خان»، مهناز رودساز بازیگر نمایش «بن بست اول، پنج متری سوم» و شیما عسگری بازیگر «نمایش بمانی رفتی، بمانی رفته ای» به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم این بخش را کسب کردند.

بازیگری مرد

در این بخش، سید محمدرضا پیغمبری بازیگر نمایش‌های «غسال خان» و «پنج متری اول، بن بست سوم» به عنوان بازیگر نخست مرد جشنواره معرفی شد.

علی مقدم بازیگر نمایش «مهندس واشینگ کلوز» در جایگاه دوم ایستاد و محمد پارسا زاهدی بازیگر نمایش «بمانی رفتی، بمانی رفته‌ای» و میثم رهوار بازیگر نمایش «غسال خان» به طور مشترک به عنوان نفر سوم معرفی شدند.

نمایشنامه نویسی

در این بخش، هیئت داوران جشنواره، ضمن تقدیر از ابوالفضل بلغندر نویسنده نمایشنامه «مهندس واشینگ کلوز»، جایزه نمایشنامه نویس برگزیده را به بابک غلامی نویسنده نمایشنامه «غسال خان» اهدا کرد.

کارگردانی

در این بخش، هیئت داوران جشنواره ضمن تقدیر از آقای احمد شریفی فرد کارگردان نمایش «پنج متری اول، بن بست سوم»، جایزه کارگردان برگزیده را به ابوالفضل بلغندر کارگردان نمایش «مهندس واشینگ کلوز» اهدا کرد.

نمایش برگزیده

هیئت داوران بیست و یکمین جشنواره استانی تئاتر قم، با اهدای لوح سپاس، هدیه ویژه جشنواره و مبلغ ده میلیون ریال، نمایش «مهندس واشینگ کلوز» را به عنوان نمایش برگزیده به دبیرخانه سی‌ و هشتمین جشنواره سراسری تئاتر فجر معرفی کرد.

طراحی پوستر و بروشور

هیئت داوران بخش پوستر و بروشور متشکل از آقایان علی سلطانی، سعید رضوانی و مرتضی فرحناک، جایزه پوستر و بروشور برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و پنج میلیون ریال جایزه نقدی را به میثم قشمعلی طراح پوستر و بروشور نمایش «مهندس واشینگ کلوز» اهدا کرد.

عکس

در این بخش هیئت داوران متشکل از آقایان کوروش جوان، رضا جاویدی و سید حسین فدایی‌حسین، به ترتیب بهمن عزیزی، محبوبه جندقی و زهرا شفیعی دهنوی را به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی کرد

جشنواره تئاتر بهانه ای برای اتحاد تئاتری هاست

علی فرحناک در آیین اختتامیه بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان قم که شامگاه جمعه در تالار شهید آوینی برگزار شد، اظهار کرد: بیست و یکمین جشنواره تئاتر قم، جشن امید به فردای روشن است که در این جشنواره توانستیم نسبت به آن پایبند باشیم.

وی با بیان اینکه باید با نگاه واقع بینی به شعار جشنواره نگریست، تصریح کرد: توقع داشتن یک تئاتر بسیار خوب و بدون کم و کاستی توقع بالایی برای زمان کنونی است و برای رسیدن به این مرحله زمان و انرژی بالا توام با همت جوانان هنرمند تئاتر را می طلبد که این امر با کمک اساتید برجسته محقق می شود.

دبیر بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان قم گفت: این جشنواره بهانه ای است تا همه با یکدیگر اتحاد داشته باشیم و با همکاری یکدیگر بتوانیم کارهای شایسته ای را در زمینه پیشرفت تئاتر قم را با هم رقم بزنیم.

وی با بیان اینکه پیام تئاتر محبت و دوستی است، تصریح کرد: تئاتر پیام همدلی و با هم بودن را به دنبال دارد و نباید این اصل را فراموش کرد.

فرحناک برگزاری بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان قم را بسیار منظم توصیف کرد و گفت: سعی شد اجراهای عمومی تا پیش از شروع جشنواره پایان یابد و هرهفت گروه منتخب در زمان وسیعی اجرای عمومی داشتند.

وی در ادامه به بیان خلاصه ای از برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: فراخوان این جشنواره در نخستین روزهای سال جاری اعلام شد و علاقمندان به شرکت در این جشنواره نمایشنامه های خود را به دبیرخانه ارسال کردند.

دبیر بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان قم بیان کرد:متون ارسالی در اختیار هیئت بازخوانی قرار گرفت و آثار برتر برای بازبینی انتخاب شدند که هفت اثر به جشنواره رسید.

وی با اشاره به برنامه های جنبی این جشنواره عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه پوسترهای برگزیده تئاتر به همراه نشست تخصصی با حضور یکی از گرافیست های برتر از جمله برنامه های جنبی این جشنواره بود. همچنین برگزاری نمایشگاه عکس نمایش های جشنواره نیز از دیگر بخش های جنبی این جشنواره به شمار می رفت.

فرحناک همچنین از برگزاری چهار ورکشاب آموزشی با موضوع های مرتبط با تئاتر در خانه نمایش و سالن شهید کمیلی خبر داد و گفت: این ورکشاب ها با حضور استاد نریمان، استادمهندس پور، استاد یار احمدی و استاد پارسایی برگزار شد که مورد استقبال هنرجویان و هنرمندان قرار گرفت.

شورای سیاستگذاری تئاتر قم تشکیل شد

سید موسی حسینی کاشانی هم در این مراسم اظهار کرد: این جشنواره با همت جمعی به صورت قابل قبولی به پایان رسید اما این پایان کار نمایش قم نیست و چراغ تئاتر قم همیشه فروزان است.

وی با بیان اینکه هربرنامه ای نقاط ضعف و یا نقاط قوتی می تواند داشته باشد، تصریح کرد: کلیت برگزاری این جشنواره به همت مسئولین انجمن هنرهای نمایشی و همکاری هنرمندان با نظم خاصی دنبال شد و برنامه ریزی خوبی شکل گرفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به رونق و پویایی تئاتر قم گفت: با هنرنمایی هنرمندان شاهد هستیم تئاتر قم در حال بازگشت به روزهای خوب است.

وی با بیان اینکه از نمایش قم توقع می رود با عنوان یک سفیر خوب از این استان به استان های دیگر برود، یاد آور شد: سفیران هنرمند نمایش استان قم هر مقطع زمانی که در جشنواره ها شرکت کردند با دست پربازگشتند و حضوری پررنگ در جشنواره های سطح کشور داشتند.

حسینی کاشانی با تاکید براینکه هنرمندان عرصه نمایش دغدغه مند هستند، گفت: برخی از نمایش نامه هایی که در شورای نظارت می رسد با موضوعات ارزشی و دغدغه مند جامعه و بحث هایی که انتظار می رود هنرمندان آن را دنبال کنند، مورد توجه قرار می گیرد.

وی، نگاه هنرمندان را نگاهی نافذ دانست و بیان کرد: هنرمندان مشکلات جامعه را می بینند و در قالب یک نمایش نامه می نویسند و به روی صحنه می برند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با تاکید براینکه ما نمی توانیم برای هنرمندان تکلیف داشته باشیم که هرآنچه ما می گوییم تولید کنید و به روی صحنه ببرید.

وی با بیان اینکه هنرمندان بانگاه دغدغه مند، هرآنچه که دغدغه جامعه محسوب می شود را می نویسند و به روی صحنه می برند، عنوان کرد: سیاست جدی جشنواره بیست و یکمین جشنواره تئاتر استان قم مبنی براین بود که به سمت نمایش های کیفی حرکت کنیم .

حسینی کاشانی ادامه داد: هفت نمایش انتخاب شدند که در موضوعات گوناگون دفاع مقدس، معضلات اجتماعی، دغدغه های فکری جوانان، موضوعات ارزشی، موضوعات تاریخی را شامل می شد که در این موقعیت حساس بین ما و نسل گذشته ما همزاد پنداری کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خویش از ایجاد شورای سیاستگذاری تئاتر با کمک هنرمندان تئاتر در استان شکل گرفته است، گفت:  ما اعتقاد داریم که برنامه و سند استان باید نوشته شود تا ما بتوانیم برمبنایی آن سند حرکت کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با تاکید براینکه تئاتر ما در زمینه تئاتر آئینی و دینی، تئاتر خیابانی حرف برای گفتن دارد و در زمینه تئاتر کودک نیز هنرمندان قمی توانمند هستند و لازم است در آینده حرکت ما براساس سندی باشد که توسط خود هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر پیش روی ما گذاشته می شود.

وی با بیان اینکه تقویت زیرساخت های فرهنگی استان قم از سیاست های جدی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می شود، تصریح کرد: مجتمع فرهنگی هنری در خیابان امام خمینی امسال راه اندازی می شود.

حسینی کاشانی گفت: سعی داریم در این مجتمع پلاتو برای اجرای نمایش هنرمندان قمی ساخته شود که در تقویت زیرساخت کمک شایانی دارد.

وی در ادامه بیمه هنرمندان را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: اعتبار خوبی در بیمه هنرمندان از سوی وزارتخانه به قم تخصیص یافته که مقرون پیگیری های آقای امیرآبادی نماینده قم است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از هنرمندان تئاتر قم درخواست کرد تا به یاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیایند تا مقولات گوناگون فرهنگی را در قالب نمایش عرضه کنیم.

وی با تاکید براینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از تولید موضوعاتی مانند کاهش آسیب های اجتماعی، ایثار و شهادت، عفاف و حجاب حمایت می کند، گفت: این موضوعاتی است که می تواند با نگاه هنرمندانه به تولید برسد و ما نیز در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه داریم از تولید آنها حمایت کنیم.

هنرمندان در گام دوم انقلاب مراقب دام های حاشیه ای باشند

احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود؛ وی در سخنانی اظهار کرد: تئاتر قم در سال های اخیر رشد بسیار خوبی داشته است و کارهای ارزنده ای را به تولید می رسانند.

وی با بیان اینکه رشد تئاتر قم در طول سال های اخیر را مقرون زحمات اساتید برجسته و هنرمندان جوان هستیم، تصریح کرد: جوانان در پویایی تئاتر قم نقش بسزایی دارند و در راه بسیار پرپیچ و خمی قدم گذاشتند که با وجود دشواری کاری بسیار ارزشمند است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به هنرمندان قمی با تاکید براینکه هنرمندان قمی باید مراقب باشند به مسائل حاشیه ای کشیده نشوند، تصریح کرد: هنرمندانی که می خواهند در گام دوم انقلاب ورود کنند باید مراقب باشند حاشیه سراغشان نیاید.

وی با اشاره به برخی برنامه های جشن و شادی که در قم برگزار می شود، گفت: برگزاری چنین برنامه هایی در قم یک ضرورت است و مردم قم نیاز دارند که شاد باشند و یک شهر زنده و پویا و شادی را در کنار ارزش های اسلامی داشته باشند.

امیرآبادی تاکید کرد: باید مراقب بود که حواشی سراغ ما نیاید که اصل کار را مورد خدشه قرار دهد که این مسئله در قم یک مهم به شمار می رود هرچند تا  امروز هنرمندان قمی به عنوان سرآمد هنرمندان  تئاتر کشور این موضوع را رعایت کردند و ما نیز موظف هستیم حمایت از هنرتئاتر قم داشته باشیم.

وی با اشاره به توانمندی هنرتئاتر قم گفت: هنرمندان قمی می توانند در این راه از بخش خصوصی بهره ببرند که به عنوان مثال می شود به راه اندازی خانه نمایش قم اشاره کرد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، احداث مجموعه فرهنگی خیابان امام خمینی را مورد توجه قرار داد وگفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای آغاز به کار این مجموعه برای هنرمندان قمی گام های ارزشمندی برداشته است و ما نیز به سهم خود در این مسیر کمک خواهیم کرد.

وی با اشاره به درخواست حمایت از شهرداری قم برای ایجاد فرهنگسراها و تماشاخانه ها گفت: با ایجاد این مراکز هنرمندان قمی می توانند با رعایت ارزش ها در این مجموعه ها حضور یابند و توانمندی خود را به نمایش بگذارند و مردم قم از این توانمندی ها بهره ببرند.

انتهای پیام/د