قم الگوی کشور در مقابله با چهارشنبه سوزی خطرناک
قم الگوی کشور در مقابله با چهارشنبه سوزی خطرناک

سخنگوی سازمان آتشنشانی قم گفت: مردم قم همچون گذشته در انجام طرح های اجتماعی سرآمد و در پیوستن به کمپین «نه به چهارشنبه سوزی خطرناک» پیشگام باشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، حمید کریمی در میزگرد خبری با عنوان “راهکارهای مقابله با آسیب های چهارشنبه آخرسال” اظهار کرد: در گذشته مردم آیین چهارشنبه سوری را به شکل سنتی برگزار می کردند و در کنار یکدیگر از آن لذت می بردند، اما حدود ۱۰ سال است که این آیین به جای آن که موجب شادی باشد، به چهارشنبه سوزی تبدیل شده است که عده ای در آن به خود و دیگران آسیب می رسانند.

وی افزود: ما مخالف برگزاری جشن چهارشنبه سوری نیستیم، اما نمی خواهیم این آیین با خطر برای مردم همراه باشد و خانواده ها به دلیل بی احتیاطی دچار آسیب شوند.

سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم خاطرنشان کرد: مردم قم همچون گذشته در انجام طرح های اجتماعی سرآمد و در پیوستن به کمپین «نه به چهارشنبه سوزی خطرناک» پیشگام باشند تا روزهای پایانی سال بدون هیچ گونه حادثه ای در استان سپری شود.

وی بیان کرد: آرزوی ما این است که در همه ایام به خصوص روزهای پایانی سال هیچ حادثه ای برای مردم شریف قم رخ ندهد و خانواده ها با خاطره ای خوش به استقبال نوروز بروند، به همین منظور کمپین «نه به چهارشنبه سوزی خطرناک» در استان به راه افتاده و مورد استقبال بسیاری از شهروندان قرار گرفته است.

کریمی گفت: با هوشیاری و مراقبت می توان جشن چهارشنبه آخر سال را به همان صورت سنتی و بدون هیچ گونه آسیبی برگزار و از ابراز هیجان به صورت غلط که موجب خسارت های بی شمار می شود، پرهیز کرد.

وی افزود: برخی اقدام های خطرناک که توسط عده ای به عنوان برگزاری جشن چهارشنبه آخر سال انجام می شود، هیچ گونه تناسبی با این آیین سنتی ندارد و تنها موجب خسارت های فراوان مالی و جانی به خانواده ها می شود.

سخنگوی سازمان آتشنشاانی و خدمات ایمنی شهرداری قم ادامه داد: با توجه به این که بیشتر آسیب دیدگان آیین چهارشنبه آخر سال در گروه سنی ۸ تا ۱۶ سال قرار دارند با همکاری آموزش و پرورش استان، طرح های آگاه سازی دانش آموزان در برابر حوادث و آسیب های استفاده از مواد منفجره از مدت ها قبل در مدارس قم آغاز شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه خانواده ها با نظارت می توانند شرایط برگزاری جشن چهارشنبه آخر سال را در محیطی سالم برای فرزندان خود فراهم کنند و مانع حضور ایشان در مکان های پرخطر شوند عنوان کرد: از شهروندان گرامی می خواهیم در صورت امکان در روزهای منتهی به ایام چهارشنبه آخر سال از هرگونه آمد و شد غیر ضروری در خیابان های شهر خودداری کنند و وسایل نقلیه خود را در مکان هایی که احتمال خطر است، قرار ندهند.

کریمی ادامه داد: آتش نشانان در این ایام به منظور تامین آرامش مردم، با امکانات کامل در محل های مختلف به خصوص در مکان های پر رفت و آمد شهر حضور دارند و شهروندان می توانند هر گونه حادثه ای را از طریق شماره ۱۲۵ جهت رسیدگی فوری اطلاع دهند.

سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم با اشاره به این که باید هیجان جوانان در این آیین به صورت صحیح و در محیطی ایمن بروز داده شود، گفت: ما به جوانان و نوجوانان سفارش می کنیم به فکر شب عید خود باشند و با انجام برخی رفتارهای ناهنجار و به خصوص استفاده از مواد منفجره دست ساز که موجب آسیب های جسمی فراوان می شود، لحظات خوش پایان سال را برای خود و دیگران تلخ نکنند.

وی بیان کرد: عده ای از هنجار شکنان در آیین چهارشنبه سوری سال های اخیر با خسارت وارد کردن به خودروهای آتش نشانی موجب توقف فعالیت و خدمت رسانی مطلوب این نهاد امدادی به مردم شده اند که آسیب های فراوانی به دنبال داشته است، این افراد باید آگاه باشند از کار افتادن این تجهیزات علاوه بر خسارت به بیت المال، موجب به خطر افتادن جان ایشان و سایر شهروندان در هنگام وقوع حوادث می شود.

کریمی ادامه داد: آتش روشن کردن در کنار دکل های برق و مخابرات، پرتاب اشیای قابل اشتعال در آتش و استفاده از مواد منفجره دست ساز از جمله رفتارهای اشتباهی است که می تواند منجربه وقوع حوادث ناگوار در چهارشنبه آخر سال شود.

انتهای پیام/