واکسن کرونا جمعه‌ها ترسناک‌تر است؟
واکسن کرونا جمعه‌ها ترسناک‌تر است؟

بر اساس گزارشی که خبرگزاری ایسنا منتشر کرده است، میزان مراجعه برای تزریق واکسن در قم طی روزهای پایانی هفته کاهش می‌یابد، مشکل دیگری در کنار معضل بزرگ واکسن‌هراسی.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، هشتم شهریورماه امسال بود که معاون استاندار و رئیس شورای اطلاع‌رسانی قم با بیان اینکه واکسن‌هراسی، واکسیناسیون در استان را با چالش مواجه کرده است گفت: «با وجود ایجاد زیرساخت‌ها و مراکز تجمیعی مناسب، استقبال از تزریق واکسن در قم بسیار پایین بوده ‌است.

بیژن سلیمانپور در جلسه شورای اطلاع‌رسانی قم در سالن کرامت استانداری با اشاره به اینکه هم اکنون تنها ۳۰ درصد از جامعه هدف در استان واکسن زده‌اند، افزود: تاکنون ۳۹۶ هزار دز  واکسن تزریق شده‌ است که از این تعداد، کمتر از ۱۰ درصد هر دو دوز را دریافت کرده‌اند که این آمار بسیار پایین است.

او آمار دیگری هم ارائه کرد و گفت: تنها ۵۲ درصد از جامعه هدف بالای ۸۰ سال در استان هر ۲ دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و این در حالی است که ۹۰ درصد این گروه هدف در کشور هر ۲ دز واکسن را دریافت کرده‌اند».

در همان جلسه خبر دیگری هم از قول مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم منتشر شد، خبری که نشان می‌داد واکسن‌هراسی در قم جدی‌تری از چیزی است که تاکنون تصور می‌شد.

محمد تقی سلطانی گفته بود: «۱۷ مرکز تجمیعی واکسیناسیون با ظرفیت تزریق ۳۰ هزار دوز در روز در استان ایجاد شده‌است که متاسفانه به دلیل استقبال پایین مردم، حدود دو سوم این ظرفیت خالی است؛ با وجود اینکه ظرفیت مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان حدود ۳۰ هزار دوز در روز است ولی هم اکنون به دلایل مختلف از جمله واکسن هراسی، تنها حدود ۱۰ هزار دوز در روز در این مراکز واکسن تزریق می‌شود.

او همچنین تصریح کرده بود که همه باید دست به دست هم دهیم و با خاطیانی که برخلاف فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی، در تلاش برای واکسن هراسی در استان و کشور هستند برخورد قاطع شود».

این حرف نشان می‌دهد گروه یا گروه‌هایی در قم به صورت سازمان‌یافته در حال مبارزه با واکسیناسیون عمومی هستند و اتفاقا کارهایشان تاثیرگذار هم بوده است به طوری که توانسته‌اند از مراجعه بسیاری از افراد برای تزریق واکسن جلوگیری کنند.

همان روزها اما ویدئویی در فضای مجازی در حال انتشار بود که به این مسئله دامن می‌زد، در این ویدئو ادعا شده بود که مردم یک روستا در قم واکسن زده‌اند و بسیاری از آنها به خاطر ابتلاء به کرونا فوت کرده‌اند؛ این موضوع واکنش سریع رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم را در پی داشت.

دکتر محمدرضا قدیر در جلسه ستاد مبارزه با کرونا ویروس در قم گفت: «متاسفانه تبلیغات ضد واکسن در قم زیاد است و اخیرا هم در یکی از روستاهای قم کلیپی منتشر شد که مردم روستا واکسن زده و فوت کردند که بررسی کردیم و نشان داد شایعه و کذب محض است و صحت ندارد و دستگاه قضایی پیگر موضوع است».

اینگونه تحرکات، استاندار قم را هم به عنوان عالی‌ترین مقام دولتی وادار به واکنش کرد؛ بهرام سرمست دهم شهریورماه در نشست ستاد اجرایی مقابله با کرونا بر مقابله با عاملان واکسن‌هراسی در فضای مجازی تاکید کرد و از پلیس فتا، دادگستری و صدا و سیما خواست در زمینه مقابله با این جریان در فضای مجازی اقدام کنند.

حالا اما واکسن‌هراسی وارد فازهای جدیدتری شده به طوری که در کنار این مسئله، حاشیه‌های دیگری هم نمایان شده‌اند.

خبرگزاری ایسنا در گزارشی تصویری که امروز منتشر کرده، از افت روند واکسیناسیون در قم طی روزهای آخر هفته‌ پرده برداشته است.

در توضیح این گزارش که با عکس‌هایی از احمد ظهرابی منتشر شده آمده است: «واکسیناسیون سراسری کرونا در استان قم در ۱۸ مرکز انجام می‌شود و تاکنون حدود ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا تزریق شده و میزان پوشش در استان قم در حدود ۳۵ درصد است. بنابر مباحث کارشناسی، برای بالا رفتن ایمنی و قطع زنجیره انتقال در جامعه باید میزان واکسیناسیون عمومی به ۷۰ درصد جمعیت افزایش یابد. همه روزه بالغ بر ۱۲ هزار دوز واکسن کرونا در قم تزریق می‌شود که در آخر هفته‌ها این تعداد به حدود ۸ هزار دوز کاهش می‌یابد، متاسفانه با وجود فعالیت همه روزه مراکز واکسیناسیون در پایان هفته‌ها شاهد حضور تعداد کمتری از مردم هستیم که برای قطع زنجیره انتقال باید هر چه سریعتر به پوشش ۷۰ درصدی برسیم».

مشخص نیست گروه‌های واکسن‌هراس، چه ترفند جدیدی را در پیش گرفته‌اند که در روزهایی که قاعدتا باید میزان مراجعه افزایش یابد، به عکس شاهد کاهش حضور مردم هستیم آن هم در حالیکه تعداد مراکز تزریق واکسن در قم کاملا مناسب بوده و پایگاه خودرویی هم از همان نخستین هفته‌های واکسیناسیون عمومی در این شهر راه‌اندازی شده است.

صندلی‌های خالی مراکز تجمیعی واکسیناسیون در قم، زنگ خطری است که باید توجه مسئولان ارشد قضایی، امنیتی و اطلاعاتی را به خود جلب کند و سوال اساسی اینجاست که چرا واکسن‌هراسان، اینگونه آزادانه حتی در شبکه‌های اجتماعی داخلی که امکان رصد و رهگیری آنها بسیار آسان است، اقدام به شایعه‌پراکنی می‌کنند، واکسنی که همه عقلای جهان از هر فرهنگ، دین و مذهبی بر انجام آن تاکید دارند و رهبری انقلاب به عنوان عالی‌ترین مقام کشور و همه مراجع تقلید نیز ضمن تزریق واکسن، همه مردم را برای واکسیناسیون علیه بیماری مهلک کرونا ترغیب کرده‌اند.

انتهای پیام/

  • نویسنده : زهرا زنگنه