کاهش اشتباهات نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی از مزایای نسخه‌های الکترونیکی است
کاهش اشتباهات نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی از مزایای نسخه‌های الکترونیکی است

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم گفت: کاهش اشتباهات نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی و همچنین در اختیار داشتن اطلاعات جامع دارویی و تجویزی در راستای سیاست‌گذاری‌های کلان، از جمله مزایای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی هستند.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، داوود علی محمدی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اجرای طرح نسخه الکترونیکی در کشور از سال ۱۳۹۵ اظهار کرد: از همان سال و در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی، ۹۸ درصد نسخ به صورت الکترونیکی صادر شده‌اند.

وی افزود: در هشت ماه ابتدایی سال جاری، یک میلیون و ۳۰۰ هزار مراجعه توسط بیماران به پزشکان و مراکز درمانی، آزمایشگاه‌ها و کلینیک‌های قم صورت گرفته که ۹۹ درصد نسخ در آنها به صورت الکترونیکی ثبت شده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم با بیان اینکه مهرماه سال گذشته این رقم حداکثر ۵ درصد نسخ بوده است گفت: در حال حاضر و در مطب‌ها نیز ۹۵ درصد نسخه‌ها و در آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌های سطح استان هم تقریبا همه نسخه‌ها به صورت الکترونیکی ثبت و ارائه خدمت می‌شود.

وی ادامه داد: هر چند هنوز در ابتدای راه الکترونیکی کردن نسخه‌ها هستیم اما اقدامات خوبی صورت گرفته و نهادها و سازمان‌های گوناگون وارد میدان شده‌اند مثلا در حال حاضر ۶۰ درصد نسخه‌ها در بیمارستان‌های مربوط به دانشگاه علوم پزشکی هم به همین صورت ثبت می‌شوند.

علی محمدی با اشاره به دستور دولت مبنی بر حذف نسخ کاغذی از یکم دی ماه امسال عنوان کرد: البته شاهد هستیم برخی پزشکان همچنان در مقابل این مسئله مقاومت می‌کنند که باید برنامه‌های آموزشی و اقناع‌سازی بیشتری برای آنها اجرایی شود.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم استفاده از رایانه باید در مطب پزشکان و همه مراکز درمانی برای ثبت نسخ الکترونیک نهادینه شود گفت: در عین حال آسیب‌هایی هم متوجه این طرح هست، مثلا گاهی دیده می‌شود پزشکان صرفا به سوابق بیمار در پرونده الکترونیکی نگاه می‌کنند و ارتباط کلامی و حسی با بیماران را فراموش می‌کنند که نباید به این سمت برویم.

وی با اشاره به مزایای حذف نسخ کاغذی و الکترونیکی شده پرونده پزشکی همه افراد جامعه خاطرنشان کرد: علاوه بر کاهش هزینه‌ها، می‌توان به دسترسی آسان به سوابق بیمار، داروهایی که قبلا مصرف کرده، نتایج آزمایشات گذشته، کاهش اشتباهات نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی، دسترسی سریع و آسان به نوع، مقدار و شیوه تجویز دارو توسط پزشکان برای بیماران مختلف در راستای سیاست‌گذاری‌های بالادستی و مواردی از این دست به عنوان مزایای نسخ الکترونیکی اشاره کرد البته هنوز زیرساخت‌ها به صورت کامل فراهم نشده و همچنین برخی مراکز، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌ها نیز به کدهای همسان‌سازی شده داروها دسترسی ندارند.

علی محمدی تصریح کرد: نظارت بر حُسن اجرای نسخه‌نویسی الکترونیکی به ویژه در مطب‌ها از سه طریق، بازرسی حضوری به علاوه آموزش، ستاد مرکزی تامین اجتماعی و پیگیری شکایات مردمی انجام می‌شود.

وی افزود: بیمه‌های تکمیلی هم هر چند در آغاز طرح ناهماهنگی‌هایی داشتند اما در حال حاضر ۲۶ شرکت بیمه که خدمات تکمیلی درمان ارائه می‌دهند به سامانه متصل شده و قادر به رویت نسخه‌های الکترونیکی هستند البته همه افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به آدرس http://estamin.ir/ از وضعیت پرونده پزشکی خود اطلاع یابند.

انتهای پیام/

  • نویسنده : صدرالدین فلاح