بحرانی در انتظار روستای سیرو در سایه غفلت مسئولان
بحرانی در انتظار روستای سیرو در سایه غفلت مسئولان

آلودگی زیست محیطی در روستای سیرو توسعه یافته و این در حالی است که مسئولان ذیربط اقدامی عملی برای مقابله با این مسئله نداشته‌اند.

 

در دنیای  امروز هرچه پیش می رویم هرچه به سمت صنعتی شدن و تکنولوژی می رویم لزوم صیانت از محیط زیست بر ما آشکارتر می شود . طی چهار دهه گذشته نگاه تک بعدی به اقتصاد و صنعت کار را به جایی کشانده است که اکثر کلان شهرها با مشکل جدی محیط زیست مواجه شده اند. از محیط‌زیست یکی از مهمترین ارکان و حق های بنیادین هر جامعه ای است .هدف گذاری برای آینده محیط زیست و اینکه سیاست گذاری های دولت به پیشرفت پایدار کشور ختم شود، از جمله تکالیف عمده و اصلی دولت‌ها محسوب می شود که در گذشته غفلت‌هایی نیز صورت گرفته و امروز در قالب مسائل و بحران های محیط زیستی، ظهور و بروز پیدا کرده است.

متاسفانه قم ما با دو پدیده محیط زیستی مواجه است آلودگی خاک و هوا، آلودگی هوا را تا حدودی درمانی برایش وجود دارد اما با آلودگی خاک چه باید کرد؟

به گفته کارشناسان فائو، تماس، استنشاق، یا خوردن رایج‌ترین روش هایی هستند که انسان آلودگی خاک را جذب می کند. شما می توانید ذرات خاک در هوا را استنشاق کنید. یکی از موارد مشکل‌ساز خوردن خاک آلوده است، به عنوان مثال، ممکن است ذره های کوچک خاک را همراه با غذای خود مصرف کنید. به طور خاص، کودکان که توجه کمتری به آنچه در دهان خود قرار می دهند، دارند، در معرض خطر بیشتری برای بلع خاک آلوده قرار دارند. اما کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان نیز می توانند خاک سمی را به طور تصادفی از محصولی که به خوبی تمیز نشده است، دریافت کنند.

خاک قرار است که نخستین خط دفاعی ما در برابر آلاینده‌ها باشد، خاک می‌تواند وظیفه پالایش سموم را انجام دهد، اما زمانی که بار کاری اضافه بر خاک وارد می‌کنیم دیگر نباید انتظار پالایش کارآمد سموم را داشته باشیم.

اگر میزان سموم بیش از ظرفیت خاک برای پالایش آنها شود، این آلاینده‌ها به بخش‌های دیگر محیط زیست، مانند زنجیره غذایی، نفوذ می‌کنند. در نهایت، آلودگی خاک به واسطه کاهش بازده و کیفیت محصول بر امنیت غذایی تاثیر می گذارد، به این معنی که موجودات زنده از جمله انسان ها به منابع غذایی سالم و ایمن کم و کمتری دسترسی خواهند داشت.

متاسفانه مسئولان قم در خواب هستند ولی  اخیرا عده‌ای از فعالان محیط زیست قم مشاهده کرده‌اند که بدون اطلاع اهالی و شورای روستا انواع پسماندهای آلوده به سرب در بخش‌های از روستای سیرو دفن شده که بی شک سلامت ساکنان آن در معرض خطر است چرا که دور یا نزدیک عواقب دفن پسماندهای  سرب دامن گیر اهالی سیرو را خواهد گرفت. امیدواریم متولیان محیط زیست از استاندار گرفته تا مسئولان شهرک‌های صنعتی، اداره کل محیط زیست استان قم به این موضوع  ورود کرده  تا مانع از بروز یک بحران در استان شوند.

  • نویسنده : زهره مهرنوروزی