گام بلند منطقه ۷ قم برای توسعه خدمات زائر
گام بلند منطقه ۷ قم برای توسعه خدمات زائر

قم به عنوان شهری زائرپذیر، نیاز به توسعه خدمات شهری و گردشگری دارد و در این بین شهرداری منطقه هفت، گام‌های اساسی در این زمینه برداشته است.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، وجود بارگاه نورانی حضرت کریمه اهل بیت (س)، مساجد مهمی مانند اعظم و مسجد امام حسن عسکری (ع)، مدارس علمیه حوزوی قدیمی مانند مدارس فیضیه و حُجتیه و همچنین برخی اماکن تاریخی و فرهنگی، آرامستان‌های معروفی چون شیخان، گلزار شهدای سوم خرداد و بیوت و دفاتر مراجع عظام تقلید، در عین حال وجود بازار بزرگ قم و مجتمع های بزرگ و کوچک تجاری، اکثریت واحدهای اقامتی و هتل ها، بافت قدیمی قم و اماکن تاریخی، محله های قدیمی مانند تکیه آقا سید حسن و باغ پنبه در کنار وجود ایستگاه راه آهن در منطقه هفت ویژگی خاصی به آن بخشیده است.

با وجود اجرای پروژه‌های متعدد عمرانی از جمله میدان بزرگ امام خمینی(ره)، پیاده‌راه ارم و انقلاب و…، این منطقه با چالش‌هایی چون بافت فرسوده، بافت تاریخی، کمبود فضای سبز، کمبود پارکینگ و طرح‌های نیمه‌تمامی چون فاز ۵ عماریاسر، خیابان استاد فقیهی، پارکینگ شرقی حرم مطهر و… مواجه است.

و اما درباره اولویت های شهرداری منطقه هفت کلانشهر قم باید به ضرورت تمرکز بیشتر به خدمات زائر اشاره کرد؛ اولویت دیگر نیز اتمام پروژه های نیمه تمام در این منطقه است که البته اکثر این پروژه ها مانند خیابان استادفقیهی، بست و پارکینگ شرقی حرم مطهر و تکمیل پیاده راه خیابان ارم با جا به جایی گیت ها توسط حرم مطهر دارای ردیف اعتباری در سال ۱۴۰۰ است. ساماندهی میدان شهید مطهری با افتتاح فاز نخست خط یک مترو، پروژه شهید کاظمی و لزوم تملک میدان تره بار مطهری توسط سازمان میادین از دیگر اولویت‌های منطقه است.

در مجموع باید گفت عملکرد شهرداری منطقه هفت قم به لحاظ مدیریتی و همت و تلاش کارکنان منطقه قابل قبول است؛ اگرچه هیچ وقت نباید به وضع موجود بسنده کرد و باید گام های بلندتری برای توسعه خدمات برداشت.

نکته پایانی آن که ضروری است تا شهرداری قم در سال جاری نسبت به پشتیبانی حداکثری بیشتر بویژه در تأمین نقدینگی برای پروژه های مصوب امسال و از جمله در شهرداری منطقه هفت اهتمام خاصی را مبذول دارد.

  • نویسنده : محمدرضا آقاباقری