ضرورت تدوین سند جامع آب استان قم
ضرورت تدوین سند جامع آب استان قم

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تدوین سند جامع آب استان قم و سند آمایش سرزمین بر اساس منابع آبی تأکید کرد.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، احمد امیرآبادی در نشستی با مدیرعامل، معاونین و مدیران شرکت آب و فاضلاب استان قم ضمن قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته در راستای خدمت‌رسانی به مردم بر لزوم آینده‌نگری در اجرای طرح‌های آب و فاضلاب و برنامه‌ریزی برای میزان و نحوه تخصیص آب به بخش‌های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی، فضای سبز و شرب تأکید کرد.

وی خواستار تدوین سند جامع آب استان شد و یادآور شد: مدیریت استان باید با محوریت مجموعه‌های زی ربط در زمینه تدوین سند آمایش سرزمین بر اساس منابع آبی پیشگام شود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بر لزوم استفاده از پساب در صنایع تأکید کرد و خاطرنشان کرد: استانداری باید با استفاده از قوانین سخت‌گیرانه صنایع را به استفاده از پساب اجبار کند زیرا وقتی آب شبکه شرب در اختیارصنایع باشد به دنبال پساب نخواهند رفت.

وی استفاده از منابع محلی را در تأمین آب روستاها و بخش‌ها مهم ارزیابی کرد و در عین حال گفت: تمام فعالیت‌ها و اقدامات در نهایت باید به رضایت مردم ختم شود و برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که اگر قولی داده می‌شود بدان عمل شود.

امیرآبادی بر ضرورت توزیع عادلانه آب در تمام مناطق شهر نیز تأکید کرد و اظهار داشت: در این راستا باید اقدامات لازم صورت گیرد و ما نیز در این زمینه کمک لازم را انجام می‌دهیم و از ظرفیت‌هایی که وجود دارد استفاده خواهیم کرد.

وی همچنین تصریح کرد: تمام مراکزی که از پرداخت آب‌بها معاف هستند باید الگوی مصرف را رعایت کنند در غیر این صورت باید بهای آب مصرفی را بپردازند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این جلسه، تأمین و توزیع آب و همچنین جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب را جزو وظایف اصلی این شرکت برشمرد و به ارائه گزارشی از وضعیت آب و فاضلاب استان پرداخت.

حسن بختیاری یکی از نیازهای اساسی توسعه شهری را توجه به موضوع جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب دانست و گفت: متأسفانه در این بخش با عقب‌ماندگی‌هایی مواجه هستیم و در این زمینه جزو رتبه‌های آخر شهرهای کشور قرار داریم.

وی متوسط کشوری پوشش جمعیتی بخش فاضلاب را ۵۲ درصد اعلام و خاطرنشان کرد: این رقم در شهر قم ۴۱ درصد است که امیدواریم با کمک مسئولان و نمایندگان مجلس بتوانیم ظرفیت‌های لازم را برای توسعه این بخش ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه در مناطقی که بلندمرتبه‌سازی صورت گرفته دچار مشکل هستیم، اظهار داشت: در حال حاضر نیز تصفیه‌خانه‌های فاضلاب نیز با تمام ظرفیت در مدار قرار دارند و اگر شبکه جدید ایجاد کنیم با چالش مواجه خواهیم شد.

معاونین شرکت آب و فاضلاب استان نیز در ادامه این جلسه به بیان برخی از چالش‌های پیش رو پرداختند.

کمبود آب در استان و وارد مدار کردن چاه‌های داخل شهر، هزینه‌های سنگین انتقال آب سدکوچری به روستاهای استان، مشکلات برخی از مناطق شهر به دلیل عدم اجرای شبکه فاضلاب و کمبود اعتبارات در این بخش، عدم پرداخت مطالبات توسط برخی از نهادها و… از جمله مشکلاتی بود که در این جلسه مطرح شد و دکتر امیرآبادی نیز برای رفع برخی از مشکلات قول مساعد داد.

  • نویسنده : مهدی جعفری