چتر حمایتی بهزیستی قم بر سر ۹۰ هزار نفر از جمعیت استان
چتر حمایتی بهزیستی قم بر سر ۹۰ هزار نفر از جمعیت استان

سرپرست اداره کل بهزیستی قم گفت: بیش از 34 هزار نفر در گروه های مختلف از خدمات بهزیستی در قم بهره می برند که با احتساب خانواده هایشان حدود 90 هزار نفر از جمعیت استان قم را شامل می شوند.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، سیدصادق میرئی با اشاره به جامعه آماری افرادی که از خدمات بهزیستی استفاده می کنند، اظهار کرد: بیش از ۳۴ هزار و ۴۰۰ نفر در گروه های مختلف از خدمات این مرکز استفاده می کنند که با احتساب خانواده هایشان به جمعیتی حدود ۹۰ هزار نفر می رسند.

او با بیان اینکه جامعه هدف بهزیستی بسیارگسترده است، تصریح کرد: مردم جامعه از دوران جنینی یعنی پیش از تولد با آزمایش های ژنتیکی با بهزیستی ارتباط دارند و این ارتباط تا زمانی که به دوران کهنسالی می رسند ادامه دارد که این امر موجب شده که کار بهزیستی در خدمات رسانی بسیار گسترده و دشوار شود.

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم با بیان اینکه بخشی از فعالیت های این مرکز به حوزه معلولیت ها و حوزه توانبخشی ارتباط دارد،اضافه کرد: معلولین با سطح معلولیت های گوناگون زیر چتر حمایتی بهزیستی قرار دارند.

میرئی بخش دیگری از فعالیت های این مجموعه را مربوط به زنان سرپرست خانوار، ایتام،کودکان بی سرپرست و بدسرپرست دانست وگفت: پیشگیری از آسیب های اجتماعی و اعتیاد و طرح های وابسته به آسیب های اجتماعی، مراکز مشاوره و طرح ها و برنامه هایی که از سوی سازمان بهزیستی کل کشور ابلاغ می شود در استان قم به اجرا می رسد.

۱۸ هزار نفر در قم از خدمات بهزیستی بهره می برند

او به برنامه های بهزیستی در پیشگیری از معلولیت ها اشاره و بیان کرد: در این زمینه پایش پیشگیری از معلولیت ها ، برنامه های آگاه سازی و خدمات مشاوره و آزمایش ژنتیک انجام می شود که جامعه آماری ۱۸ هزار نفری را در استان قم به دنبال دارد که از برنامه های بهزیستی بهره می برند که این آمار هر روز رو به رشد است.

شناسایی ۶۱ نوزاد در غربالگری شنوایی

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم به غربالگری شنوایی شیرخواران توسط این مرکز اشاره و بیان کرد: براساس آمار ثبت شده در ۹ ماه سال جاری حدود ۱۴ هزار نفر غربالگری صورت گرفته که حدود ۶۱ نفر از نوزادانی که به دنیا آمدند مشکل ناشنوایی داشتند که این نوزادان با تشخیص به موقع وارد چرخه درمان شدند

۹ درصد جمعیت قم سالمند هستند

میرئی در بخش دیگری از سخنانش با استناد به آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری قم گفت: براساس این آمار که در سرشماری نفوس و مسکن بدست آمده است ۹ درصد جمعیت استان قم را سالمندان تشکیل می دهند.

او اضافه کرد: آمارها نشان میدهد که جمعیتی حدود ۱۳۰ هزار نفر در قم سالمند هستند که از این تعداد حدود ۳ هزار نفر در بهزیستی پرونده دارند که از خدمات مربوط به سالمندی استفاده می کنند.

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم اضافه کرد: از ۳ هزار سالمندی که در بهزیستی پرونده دارند ۲۱۵ نفر در ۴ مرکز نگهداری سالمندان به صورت شبانه روزی  مراقبت می شوند.

این مسئول در قم با اشاره به خدماتی که بهزیستی به سالمندان ارائه می دهد، گفت: مددکاری، مشاوره و توانبخشی، کمک هزینه نگهداری، حق پرستاری ، توزیع خدمات توانبخشی مانند ویلچر،عصا، واکر وسمعک نیز از خدماتی است که به این جامعه هدف ارائه می شود.

شناسایی ۵۲ هزار کودک در غربالگری بینایی

میرئی همچنین غربالگری بینایی کودکان را نیز از دیگر خدمات بهزیستی عنوان و تصریح کرد:در استان قم ۵۲ هزار کودک ۳ تا ۶ سال شناسایی و پایش شدند.

او در ادامه سخنانش موضوع آسیب های اجتماعی را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: آسیب های اجتماعی مولفه های گوناگونی دارد که در این راستا مشاوره به کاهش آن کمک می کند.

مراجعه بیش از ۱۶ هزار نفر به مراکز مشاوره

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم بیان کرد: یک مرکز مشاوره حضوری از شهریور ماه سال گذشته  فعال شده که با تعرفه دولتی خدمات ارائه می دهد و استقبال خوبی از آن صورت گرفته است.

او آمار مراجعه حضوری به مراکز مشاوره غیردولتی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ۱۶ هزار و ۷۰۰ نفر در مدت زمان ۶ ماه به صورت حضوری به این مراکز مراجعه کردند.

این مدیر قمی در ادامه به ارائه خدمات مشاوره ای به صورت تلفنی اشاره کرد و گفت:در سال جاری حدود ۳۰ هزار تماس با خط ارتباطی ۱۴۸۰ برقرار شده که مشاوران این مرکز پاسخگوی مخاطبان بودند.

میرئی همچنین به بحث مهارت های زندگی توجه کرد و بیان داشت: آموزش پیش از ازدواج، آموزش خانواده، آموزش مهارت های زندگی و… توسط معاونت فرهنگی این مرکز اجرا می شود.

معرفی ۴۰۰ معتاد بهبود یافته به بانک جهت دریافت وام اشتغال

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم ادامه داد: اعتیاد یکی از مهمترین آسیب هایی است که شناسایی شده و در این راستا این مرکز برای معتادان بهبود یافته برنامه های مختلفی اجرا می کند تا بتوانند به جامعه برگردند و زندگی عادی داشته باشند.

او افزود: ۴۰۴ نفر از معتادان بهبود یافته از سوی بهزیستی به بانک معرفی شدند تا تسهیلات تبصره ماده ۱۶ بگیرند و بتوانند شغل مناسبی برای خود ایجاد کنند و از خدمات وام قرض الحسنه بهره ببرند.

میرئی قم اضافه کرد: کمک های بلاعوض خوبی برای درمان و ادامه زندگی به معتادان بهبود یافته داده می شود که در این راستا مددکاران نقش پررنگی دارند.

برقراری ۵ هزار تماس مرتبط با خط ارتباطی ۱۲۳

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم بیان کرد: خط ارتباطی ۱۲۳ نیز مربوط به مسائل و آسیب های اجتماعی است که در طول سال جاری ۱۴هزار و ۵۰۰ تماس با این مرکز برقرار شده است که حدود ۵ هزار تماس آن مرتبط بوده و منجر به مداخله و پیگیری شده است.

او اضافه کرد: از سوی سازمان بهزیستی در خصوص نگهداری کودکان خیابانی، بازپروری زنان و دختران آسیب دیده خدمات حمایتی ارائه می شود. همچنین خدمات حمایتی از زنان سرپرست خانوار نیز صورت میگیرد.

میرئی تصریح کرد: حمایت از خانوار نیز از برنامه هایی است که در این مرکز انجام می شود و خانواده های دارای چند قلو مورد حمایت قرار میگیرند.

مناسب سازی مطالبه جدی بهزیستی از دستگاه ها

او در بخش دیگری از سخنان خویش به مسئله مناسب سازی اشاره کرد و گفت: این موضوع بسیار مهم است و یکی از مباحثی است که در قانون جامع معلولان مصوبه مجلس شورای اسلامی و با ابلاغ دولت به صورت ویژه به آن توجه می شود.

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم اضافه کرد: براین اساس همه دستگاه ها مکلف هستند این موضوع را در دستور کار قرار دهند و مناسب سازی را در معابر و ساختمان ها به صورت جدی رعایت کنند.

میرئی تصریح کرد: موضوع مناسب سازی از سوی بهزیستی یک مطالبه جدی از دستگاه هایی مانند شهرداری ها است تا در ایجاد فضای سبز، فضاهای عمرانی، صدور پروانه ، پایان کار و… به این مسئله به صورت جدی توجه داشته باشند.

او تاکید کرد: معلولان نیز از اعضای همین جامعه هستند که برای استفاده از حقوق شهروندی نیاز به فضای مناسب دارند و در صورتی که موضوع مناسب سازی به یک دغدغه در جامعه تبدیل شود تا شاهد مناسب سازی در همه ساختمان ها و معابر باشیم.

این مدیر قمی با تاکید براینکه آمارها نشان می دهد سالانه ۶۰ هزار نفر براثر تصادفات رانندگی دچار معلولیت می شوند و در بهزیستی پرونده تشکیل میدهند، گفت: این افراد نیازمند خدمات مختلف هستند که یکی از اصلی ترین نیازهای آنان مناسب سازی است.

او افزود: شورای اسلامی شهر یکی از نهادهایی است که دارای اختیاراتی هستند و می توانند شهرداری را مکلف به اجرای قانون نمایند و همچنین سایر دستگاه های دولتی نیز به صورت جدی باید این دغدغه را پیگیری کنند تا مناسب سازی به صورت صحیح انجام شود و معلولین نیز بتوانند به آسانی در ساختمان ها و معابر رفت و آمد کنند.

یارانه دولتی پاسخگوی نیاز معلولان نیست

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم در ادامه به ۴۲ مرکز توانبخشی در استان قم اشاره و ابراز کرد: ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به موضوع نگهداری معلولان از سوی دولت یارانه پرداخت می شودکه این مبلغ پرداختی پاسخگوی نیازهای معلولان نیست و کمک های بشر دوستانه موجب می شودکه بتوانیم خدمات بهتری ارائه دهیم.

او تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۴ میلیارد تومان کمک های نقدی و غیر نقدی و خدماتی دریافت کردیم که توسط خیرین اهدا شد و باید اذعان داشت بسیاری از نیازهای مراکز نگهداری از معلولان توسط خیرین ونیکوکاران تامین می شود.

میرئی عنوان کرد: بهزیستی بدون حمایت خیرین نمیتواند به جامعه هدف خدمات ارائه کند و برای ارائه خدمات بیشترین تمرکز ما روی مشارکت های مردمی است که علاقمندان جهت مشارکت می توانند با کد دستوری #۹۰۹۰*۷۲۴* و یا شماره کارت ۶۳۶۷۹۵۷۰۷۶۱۸۲۵۸۸ کمک های نقدی خود را واریز کنند.

حمایت از کار فرمایان در به کارگیری معلولان

سرپرست اداره کل بهزیستی استان قم در ادامه به اشتغال معلولان اشاره و بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ برای کمک به اشتغال مددجویان از تبصره ماده ۱۶ بالغ بر ۱۴۰ میلیارد تومان تسهیلات به بهزیستی اختصاص یافت که ۷۰ درصد آن با معرفی مددجویان به بانک جذب شد.

او ادامه داد: کارفرمایانی که از مددجویان بهزیستی استفاده کنندوآنان را بیمه بازنشستگی کنند و حقوق بدهند میتوانند به ازای اشتغال هر مددجو ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

میرئی از دیگر خدمات حوزه اشتغال معلولان بهزیستی را پرداخت حق بیمه سهم کارفرما ذکر کرد و گفت: این مبلغ قابل توجه به هرکار فرمایی که از معلولان جهت کار استفاده می کند براساس اعتبارات موجود و مدارک مثبتی که ارائه میدهد پرداخت می شود.

  • نویسنده : سمانه سادات فقه سبزواری