امروز ۱۸ فروردین ماه، مصادف با روز جهانی سلامتی است. روزی که در تقویمها علامت خورده تا ما را به یاد جسم و روحی که شاید بین روزمرگیها و مشغلههای زندگی به آن بیتوجه شدهایم بیندازد.
از قضا برای ما مسلمانان، روز سلامتی مصادف شده است با روزهای پر خیر و برکت ماه مبارک رمضان. ماهی که خود تضمین کننده سلامت جسمی انسانهاست.
از فواید روزه و تاثیرات مثبت آن روی جسم و دستگاه گوارش بدن مطلع هستید. حتی ممکن است برای اینکه بیشتر بتوانید از غین ماه در جهت حفظ سلامت بدن بهره ببرید، تحقیقاتی در مورد خوراکیهای مناسب در افطار و سحر کرده باشید.
بدن انسان، همانقدر که به رسیدن ویتامینها و پروتئینها و مواد غذایی مختلف احتیاج دارد، به رژیمهای سالم و جلوگیری از پرخوری و کنترل مواد غذایی برای جلوگیری از افزایش برخی مواد در بدن نیز، نیازمند است. چه فرصتی بهتر از ماه رمضان؟! ماهی که در آن عبادت و سالم نگهداشتن بدن، باهم در یک راستا قرار میگیرند. خصوصا که روز سلامتی نیز، در بین همین روزهای ماه رمضان است و خلاصه یک تیر و چند نشان…
البته منظور از سلامتی، صرفا سلامت جسم و بدن مادی نیست. امروزه سلامت روان و داشتن روحیه شاداب، لازمه اصلی زندگی اجتماعی است. هرچقدر فرد روان آسیب دیدهتری داشته باشد و به سلامت و درمان روحش اهمیت ندهد، از جامعه بیشتر فاصله گرفته و حتی ممکن است فردی جامعهستیز شود که ضد هنجارها و ارزشهای جامعه رفتار میکند.
سلامت روان و سلامت جسم به هم ارتباط دارند، چه بسیار بیماریهای جسمانی که در نتیجه افسردگی، خودخوری، حرص و غم و اندوه بهوود میآیند و چه بسیار بیماریهای جسمی که باعث آسیب به روحیه و روان فرد میشوند. پس نمیتوان این دو را از هم جدا کرد و به یکی بها داد و دیگری را بی ارزش شمرد. همانطور که با هر تب، دندان درد، قلب درد و با هر نشانه دیگری نسبت به سلامتی جسم، به پزشک مراجعه و پیگر شرایط جسمانی میشویم، باید مراقب وضعیت روح و روان خود هم باشیم و افسردگی، تمایل به اتمام زندگی، افکار عجیب و هرچیزی که به ذهن و روان مربوط میشود را جدی گرفته و به رواندرمانگر، روانشناس و روانپزشک مراجعه کنیم.
خوشبختانه با گذر سالها، اهمیت سلامت روان برای مردم مشخص شده و بیش از پیش به احوالات درونی خود اهمیت میدهند. در این روز مهم، در اواسط ماه مبارک رمضان، امید است در سلامت جسم و روح به سر ببرید و نشانهها را جدی بگیرید.
- نویسنده : سارا تقیزاده محمدی