رئیس مؤسسه عکاسان قم و رئیس شورای سیاست گذاری نخستین رویداد «جایزه عکس سال قم» یادبود مرحوم حاج احمد خوش‌قدم، مدیر فقید لابراتوار نیما قم، هدف برگزاری این رویداد را ثبت و بازنمایی هویت بصری، فرهنگی و اجتماعی شهر قم عنوان کرد.

امیر حسامی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار دیدار قم با اشاره به فراخوان نخستین دوره «جایزه عکس سال قم» اظهار کرد: این رویداد هنری با هدف گرامیداشت بزرگان عکاسی قم و پاسداشت نقش مؤثر آنان در شکل‌گیری و اعتلای هنر عکاسی در این شهر، در دو بخش اصلی و جنبی برگزار می‌شود.
وی به تشریح مفهوم «عکس سال قم» پرداخت و افزود: عکس سال قم به اثری اطلاق می‌شود که بتواند هویت بصری و فرهنگی شهر قم را به‌صورت هنرمندانه و معنادار بازنمایی کند؛ تصویری شاخص که از میان آثار تولیدشده توسط عکاسان، برجسته‌ترین ویژگی‌ها و مؤلفه‌های این شهر را در یک قاب ماندگار ثبت کرده باشد.
رئیس مؤسسه عکاسان قم با تشریح معیارهای انتخاب اثر برگزیده گفت: در فرآیند داوری و انتخاب عکس سال قم، فاکتورهای متعددی مورد توجه قرار می‌گیرد که از جمله آن‌ها می‌توان به ماندگاری تاریخی اثر، بازتاب شرایط اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، سیاسی و ورزشی جامعه در یک بازه زمانی مشخص، خلاقیت و نوآوری در نگاه عکاس و همچنین پایبندی به اصول و استانداردهای حرفه‌ای هنر عکاسی اشاره کرد.
حسامی‌نژاد با تأکید بر کارکرد فراتر از زیبایی‌شناسی عکس سال قم تصریح کرد: این اثر صرفاً یک تصویر زیبا نیست، بلکه به‌منزله سندی تصویری از حیات اجتماعی و فرهنگی شهر قم تلقی می‌شود؛ سندی که می‌تواند برای نسل‌های آینده روایت‌گر بخشی از تاریخ معاصر این شهر باشد.
وی با اشاره به تصمیمات شورای سیاست‌گذاری این رویداد برای بزرگداشت بزرگان عکاسی قم گفت: تصمیم بر آن شد که به پاس یک عمر فعالیت هنری و نقش اثرگذار مرحوم حاج احمد خوش‌قدم در تربیت و حمایت از عکاسان و اعتلای هنر عکاسی در قم، این دوره از جایزه عکس سال قم به یاد ایشان برگزار شود.
رئیس شورای سیاست گذاری نخستین رویداد جایزه عکس سال قم با اشاره به ظرفیت‌های بالای عکاسان این شهر خاطرنشان کرد: با توجه به حضور مستمر و موفق عکاسان قم در عرصه‌های ملی و بین‌المللی، بر آن شدیم تا این رویداد به‌صورت سالانه برگزار شود تا گامی هرچند کوچک اما مؤثر در مسیر قدردانی از تلاش‌ها، دستاوردها و نقش‌آفرینی این هنرمندان و همچنین ارتقای جایگاه هنر عکاسی در شهر قم برداشته شود.
حسامی‌نژاد در پایان از تشکیل دبیرخانه دائمی عکس سال قم خبر داد و گفت: از تمامی هنرمندان و عکاسان ایران دعوت می‌کنیم تا با مشارکت فعال خود، ما را در برگزاری هرچه باشکوه‌تر جایزه عکس سال قم همراهی کنند.

  • نویسنده : مهدی جعفری