راه‌اندازی ۱۸۰ پایگاه بهداشتی در قم
راه‌اندازی ۱۸۰ پایگاه بهداشتی در قم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: به ‌زودی 180 مرکز اولیه بهداشتی در قم راه‌اندازی می‌شود تا شهروندان بدون پرداخت هزینه با مراجعه به این مراکز مراجعه کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، ابوالفضل ایرانی‌خواه در نشست خبری پیش از ظهر امروز در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی افزود: در دهه اخیر اصلی‌ترین هسته کشورهای توسعه‌یافته را بیماری‌های نو پدید تشکیل می‌دهد که ارتباط مستقیم با سبک زندگی، الگوهای تربیتی و تغذیه سالم دارد.
وی در خصوص نتایج پایش سلامت مردم قم گفت: ۹۵ درصد مردم قم پرونده سلامت تشکیل داده اند که بر اساس نتایج آن ۳۰ درصد مردم به فشار خون و ۱۰ درصد به دیابت مبتلا هستند .
ایرانی‌خواه با اشاره به راه‌اندازی نظام ارجاع در استان افزود: قرار است به‌زودی مراکز اولیه بهداشتی دایر شود تا شهروندان بدون پرداخت هزینه با مراجعه به این مراکز در صورت ایجاد مشکل و تشخیص کارشناس مربوطه به مراجع متخصص مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود : در سال ۹۸ محور کار مجمع سلامت استان کاهش و کنترل سوانح و حوادث قرار داده و در این راستا سند جامعی با مطالعات پژوهشی تنظیم شده است.
وی با بیان این که جامعه از نظر حوادث و سوانح از از وضعیت رضایتمند و مطلوبی برخوردار نیست گفت: این سند جامع در جلسه بعدی شورای اداری استان به طور رسمی تصویب و مراحل اجرایی آن با هدف کاهش میزان سوانح به ویژه با محوریت سوانح داخل شهری عملیاتی خواهد شد.
ایرانی‌خواه با اشاره به رشد بالای توریسم درمانی در قم، بیان کرد: بیمارستان فرقانی مجوز بین المللی برای فعالیت توریسم درمانی دارد و بیماران را با تعرفه مناسب و رسمی پذیرش می کند و بخشی از بیمارستان یک هزار تختخوابی نیز با محوریت توریسم درمانی راه اندازی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که دانشجویان پسر رشته زنان در دانشگاه به شکل محدود آموزش دریافت می کنند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ماموریت ویژه ای برای رایزنی با حضرات آیات جهت بازنگری در این زمینه دارد که در این راستا آمار و ارقام در اختیار علما قرار گرفته است، ولی هنوز از سوی علما نظری در خصوص بازنگری در این مساله ارائه نشده است.
وی با اشاره به ابلاغ قانون نصب دستگاه کارت خوان در مطب اکثر پزشکان و مراکز پزشکی گفت: تا پایان هفته سلامت همه مراکز و مطب ها به کارتخوان مجهز می شوند.
ایرانی‌خواه در خصوص گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف سیگار و قلیان و نقش آن در سلامت جامعه و فرد تاکید کرد: در این مقوله در نقطه آغازین هستیم و لازم است به آن توجه ویژه شود. آموزش و پرورش، نهادهای مذهبی و دینی، دانشگاه علوم پزشکی، مجامع سلامت استان به ریاست استاندار و کلیه نهاد ها باید در این زمینه فعال باشند زیرا هنوز به خروجی ایده آل در زمینه کاهش مصرف قلیان در بین دانش آموزان نرسیدیم و بحث اجتماعی شدن سلامت همگانی باید نهادینه شود.
انتهای پیام/