قم، میزبان اولین مدرسه تابستانه اقتصاد اسلامی می‌شود
قم، میزبان اولین مدرسه تابستانه اقتصاد اسلامی می‌شود

نخستین ‌مدرسه ‌تابستانه ‌اقتصاد اسلامی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و با همراهی ستاد همکاری های حوزه و وزارت اقتصاد در قم برگزار خواهد شد.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیدار قم، حجت‌الاسلام سعیدفراهانی راد در نشست خبری تشکل نخستین مدرسه تابستانی اقتصاد اسلامی که در اداره کل اقتصاد و دارایی و استان قم برگزار شد با اشاره همکاری های حوزه علمیه و وزارت اقتصاد اظهار کرد: با توجه به رویکردهای وزارت‌خانه در خصوص اقتصاد اسلامی، تفاهم نامه‌‌ای فی مابین حوزه علمیه و وزارت اقتصاد به امضا رسید که مقرر شد از ظرفیت های حوزه علمیه در بخش های فرهنگی، آموزشی پژوهشی، و… استفاده شود لذا ستاد همکاری های حوزه علمیه و وزارت اقتصاد و دارایی پیرو همین تفاهم‌نامه تشکیل شد.

وی با بیان اینکه در بدنه حوزه علمیه و دانشگاه ظرفیت های مطلوبی جهت همکاری با وزارت اقتصاد و دارایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: خلایی که اکنون احساس می‌شود، بهره‌گیری کمتر از این ظرفیت‌های مناسب در سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی است که وزارت اقتصاد و دارایی باتوجه به گستردگی فعالیت‌های خود می‌تواند از این ظرفیت به خوبی بهرمند شود.

دبیر ستاد همکاری های حوزه و وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد: به همت وزارت امور اقتصادی و دارایی و حوزه علیمه اولین ‌مدرسه ‌تابستانه ‌اقتصاد اسلامی با حضور علاقه‌مندان حوزوی و دانشگاهی در قم برگزار می‌شود. مخاطبین این مدرسه تابستانه، دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته‌های علوم اجتماعی، فارغ‌التحصیلان ارشد و دکتری رشته‌های علوم اجتماعی و طلاب سطوح عالی حوزه‌های علمیه هستند و این دوره ویژه برادران است.

وی ادامه داد: این مدرسه تابستانه طی دوره یک هفته‌ای که در سه محور «نقد نظریات اقتصاد مدرن و ارایه رویکردهای بدیل»، «ارایه رویکرد اسلامی به حوزه‌های توزیع اولیه، تولید، تجارت، اعتبارات و بازتوزیع» و «تطبیق رویکرد اسلامی با چالش‌های موجود نظام اقتصادی کشور» با حضور اساتید مطرح اقتصاد اسلامی و کارشناسان و مسئولین اقتصادی برگزار خواهد شد.

فراهانی راد با اشاره به اینکه زمان ثبت نام در این رویداد از ۲۵ تیرماه بوده و تا ۳ مرداد ادامه دارد، اظهار کرد:  تا الان۲۵۰ نفر ثبت نام کردند همچنین ورود این افراد بر اساس آزمون ورودی و گزینش علمی صورت می‌گیرد لازم به ذکر است که علاقه‌مندان به منظور ثبت نام می‌توانند به سامانه sahwa.ir مراجعه کنند.

علی سعیدی، عضو ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد و معاون فرهنگی دانشگاه قم هم در این نشست با اشاره به فعالیت ستاد همکاری حوزه و وزارت اقتصاد بر اساس مطالبه مردمی در خصوص اقتصاد اسلامی و نیاز حکمرانی به مباحث اسلامی اظهار کرد: تلاش‌های متعددی برای تحقق اقتصاد اسلامی در سطح جامعه انجام شده است.

وی افزود: در فضای علمی قم آمادگی هایی وجود داشت و موسسات زیادی مانند دانشگاه قم، پژوهشگاه حوزه دانشگاه، پژوهشگاه فرهنگ اندیشه و نزدیک به ۲۰ نهاد پژوهشی در حوزه اقتصاد اسلامی، فعالیت می کنند.

عضو ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد ادامه داد: کارویژه این ستاد رساندن پژوهش ها به حوزه تصمیم گیری و سیاست گذاری در وزارت خانه اقتصاد و دارایی است؛ از زمستان دنبال تحقق این کارویژه بودیم که برای افزایش ظرفیت پژوهشگران طرح برگزاری مدرسه مطرح شد؛ طرح تابستانه اقتصاد اسلامی با رویکرد تصمیم گیری در نهایت به تصویب رسید و در حال حاضر تمرکز روی دوره حضوری است اما این دوره به صورت مجازی نیز برگزار می شود.

سعیدی گفت: مشکلی که در آموزه های دانشگاهی وجود دارد قطع ارتباط آن با فضای تصمیم گیری است؛ سیاست گذاری با بحث علمی و نظری متفاوت است از این ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد و دارایی تلاش دارد پژوهش ها را به حوزه تصمیم گیری نزدیک کند.

وی عنوان کرد: اقتصاد اسلامی ورودی در تصمیم گیری های اقتصادی تا کنون نداشته است. از آنجا که ما به اسلام اعتقاد داریم و همچنین معتقد هستیم اسلام می تواند سطح زندگی و مشکلات فرهنگی و اقتصادی ما را برطرف کند در عرصه مطالعاتی اقتصاد اسلامی حضور داریم و برای تحقق آن مطالبه می کنیم.

  • نویسنده : سید حسین نقیبی